A növényzet karbantartására is figyelnek a pápai repülőtéren


2018-09-30 21:33:41  | cikk: pt  | fotó: Gyeginszky Andor  | 


A növényzet karbantartására is figyelnek a pápai repülőtéren főképe
Az MH Pápa Bázisrepülőtér folyamatos, dinamikus fejlesztéséhez hozzátartozik a géppark megújítása, frissítése, új eszközök beszerzése is. Ehhez kapcsolódóan legutóbb egy modern, távirányított hernyótalpas szárzúzóval gazdagodott a légikikötő.

A pápai katonai bázis jelentős kiterjedésű zöldterülettel rendelkezik, ezek minél hatékonyabb és gazdaságosabb karbantartásához, ápolásához szükség van a korszerű, nagy teljesítményű fűnyíró gépekre. 2016 decemberében több ilyen új masina is szolgálatba állt a reptéren, ahová a napokban megérkezett az egyik legmodernebb szárzúzó. Gyeginszky Andor hadnagy, az MH Pápa Bázisrepülőtér kommunikációs tisztje rámutatott: ahhoz, hogy problémamentesen és hatékonyan tudjon üzemelni a repülőtér, maximálisan figyelni kell a repülésbiztonságra. Fontos, hogy mindig megfelelő körülményeket biztosítsanak az ide érkező vagy innen induló repülőgépeknek a repülési feladataik végrehajtásához. A zöldterületek karbantartásának kiemelt jelentősége van, hiszen a túl magas növényzet ideális élettere lenne a madaraknak, az apróbb vadállatoknak, amik veszélyeztetnék a repülésbiztonságot.

A pápai katonai bázison a Repülőtér Üzembentartó és Karbantartó Század egyik feladata, hogy a növényzetet környezetbarát módon ritkítsa és így biztosítsa a biztonságos feltéteket. A karbantartási munkálatokat különböző speciális eszközök mellett nagy teljesítményű fűnyíró gépekkel végzik. Ezt a munkát segíti mostantól az AS-Motor távirányított hernyótalpas szárzúzója, mely felépítésének és késeinek köszönhetően a legdurvább, nehezen hozzáférhető terepen is jól boldogul, biztonságosan és egyenletesen nyír - nyilatkozta a Naplónak Nehéz János-Michael, a gépet forgalmazó pápai cég értékesítési vezetője. Mint mondta, ennek a közel tízmillió forint értékű szárzúzónak a hernyótalpai egymástól külön mozgathatóak, továbbá az egyenetlen talaj, a szokatlanul meredek terület, a szűk hely és az extrém rézsű sem jelent akadályt számára, a digitális távirányítója pedig 300 méteres hatótávval rendelkezik, ezáltal a gépkezelő mindvégig veszélyzónán kívül maradhat.

Képek:


Címkék: bázisrepülőtér
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-01-29 21:19:52

Gangler László: Új beosztásomban az egész Magyar Honvédség érdekében fogok dolgozni, de sohasem fogom elfelejteni, hogy honnan jöttem


ajánlott cikk főképe

2018-12-21 21:23:36

Kiállítás a százéves magyar katonai ejtőernyőzésről a reptéren


ajánlott cikk főképe

2019-05-16 22:36:56

Óvodások és iskolások szállták meg a repteret


PÁPA időjárás