Hetedhét mesenap a színházépületben


2018-09-30 22:11:26  | cikk: Babos Petra  | 


Hetedhét mesenap a színházépületben főképe
Gyermekzsivaj töltötte meg a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházépületének emeleti előterét vasárnap délután a Hetedhét mesenapon.
Müller Orsolya művelődésszervező elmondta, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ az idei évben első alkalommal szervezte meg a Hetedhét mesenapot csatlakozva a Magyar Népmese Napjához, ami szeptember 30-án van.
-Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a mesék fontosságára és arra, hogy minden korosztály különös tisztelettel forduljon a magyar és más népek meséi felé. Az időjárás ugyan napsütéses volt, de a hűvös, őszies időben nem akartuk, hogy a gyerekek megfázzanak, ezért a színházépület emelete adott otthont a programnak. A rendezvény programját igyekeztünk úgy összeállítani, hogy minden korosztály megtalálja a neki érdekeset. A színpadi programok között volt mesejáték a Kereplő Színház tolmácsolásban és gyermekkoncert a HandaBanda Zenekar közreműködésben. Természetesen voltak kézműves játszóházak is. A Jókai Mór Városi Könyvtár jóvoltából a gyerekek könyveket lapozgathattak, olvashattak, valamint ujjbábot, koronát készíthettek, de kirakózhattak, színezhettek és totót is tölthettek ki. Népszerű volt a mesehős arcfestés is, sokan kérték arcukra kedvenc figurájukat. A családi napokon közkedvelt a készségfejlesztő játékpark, hiszen a közös játéknak nagyon fontos szerepe van. A kézzel készített táblás játékok különböző meséket elevenítettek meg - tudtuk meg Müller Orsolyától.
A rendezvényt könyvbemutató is színesítette. A Szó és Kép Színpad tagja, Csukárdi Sándor A róka és a holló című könyvének interaktív bemutatóját tartotta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-27 13:17:36

Megújul a víztorony tetőszigetelése


ajánlott cikk főképe

2020-07-09 19:18:13

Nyárvarázs gyermekszemmel


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 20:39:25

Készül a tómeder a Schwenczel réten


ajánlott cikk főképe

2020-03-15 12:30:58

Aki teheti ne vigye óvodába, bölcsődébe gyermekét - Unger Tamás alpolgármester sajtótájékoztatója