A belvárosban énekeltek az erkelesek


2018-10-01 11:51:11  | cikk: Babos Petra  | 


A belvárosban énekeltek az erkelesek főképe
Pápán hosszú évek óta hagyomány, hogy október 1-jén, a zene világnapján a Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kivonul a belváros több pontjára és közös énekléssel kedveskedik a járókelőknek.
Október elseje a zene világnapja, ebből az alkalomból országszerte több koncertet, hangversenyt és más zenei programot is rendeznek. Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin kezdeményezésre emelte október 1-jét a zene világnapja rangjára. Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, segíti a különböző kultúrák zenéinek jobb megismerését.
Mészárosné Varga Veronika ének-zene szakos tanár érdeklődésünkre elmondta, a gyerekek nagy izgalommal készültek a mai napra már szeptember eleje óta. Az idei zene világnapján magyar népdalcsokrokat énekeltek, elsősorban mulatós és táncnótákat több mint négyszázan.
-Régen azt mondták, ha zenét hallgatunk vagy művelünk, tovább élünk. A zene mentálisan és pszichésen egyaránt hat ránk. Természetesen gyógyító ereje is van a zenének, emellett fejleszti a személyiséget és önbizalmat is ad. Nem véletlen az sem, hogy az utóbbi időkben több könnyűzenei csapat is népdalfeldolgozásokat énekel, hiszen ők is a gyökerekből táplálkoznak - tette hozzá a karnagy.
A népes erkeles csapat a Március 15-e téren, az áruháznál, a Városháza előtt, a Fő téren és a Mézeskalács utcában, a tankerület épületénél örvendeztette meg közös énekükkel a járókelőket. Sokan megálltak egy-egy zeneszám erejéig, s együtt énekeltek a lelkes diáksereggel vagy hallgatták a kedves dallamokat az ablakokból.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-03-19 21:44:42

Egészségesen talpon maradni - Prof. Dr. Bagdy Emőke előadása a Közgázban


ajánlott cikk főképe

2019-02-17 09:51:17

Farsang volt a jégen


ajánlott cikk főképe

2019-02-20 23:24:26

Megyei csellótalálkozó a Bartókban


ajánlott cikk főképe

2019-05-29 23:16:03

Csodálatos földtörténet - A Komlosaurusról


PÁPA időjárás