Száz éve ért véget a nagy háború


2018-10-01 22:50:45  | cikk: Babos Petra  | 


Száz éve ért véget a nagy háború főképe
Kiállítás megnyitóval kezdődött az Országos Könyvtári Napok pápai programsorozata. Lóky György és Proszt Imre gyűjteményéből nyílott tárlat a Jókai Mór Városi Könyvtár folyosóján. A kiállítás olyan tárgyakat vonultat fel, amelyek kiegészítik az éremgyűjtést, vagyis képeslapokat, fényképeket, dokumentumokat, plakátokat és kitüntetéseket.
-Rég elhunyt Proszt Imre barátommal közösen készítettük a 90 éve ért véget a nagy háború című kiállítást. Miután családja megőrizte a tárlat anyagát, így most ezzel kiegészítettem a saját anyagomat - tudtuk meg Lóky Györgytől, aki kiemelte, igyekezett a kiállítást úgy összeállítani, hogy a néző kis ízelítőt kapjon a történelem ezen időszakáról, természetesen nem szájbarágósan.
A kiállítást dr. Hermann István könyvtárigazgató nyitotta meg a nagyérdemű közönség előtt. Mint mondta, az első világháború hősi halottainak századunk húszas és harmincas éveiben szinte minden városban és faluban emlékművet állítottak. Köszönetét fejezte ki Lóky Györgynek, aki összeállított a kiállítás anyagát és a Proszt családnak, hogy rendelkezésükre bocsájtották Proszt Imre gyűjteményét.
Az Országos Könyvtári Napok holnap délután 17 órakor Vasuta Gábor Életöröm című könyvének bemutatójával folytatódik a könyvtár olvasótermében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-11 16:27:14

Zumba bemutatóval zárult a családsegítős tábor


ajánlott cikk főképe

2020-06-04 22:06:09

A trianoni békediktátum századik évfordulójára emlékeztek Tapolcafőn


ajánlott cikk főképe

2020-03-23 17:43:33

Március végére elkészülhet a Szent István úti járdafelújítás


ajánlott cikk főképe

2020-02-19 18:15:27

Jelenetfelvétel az Erkelben