Elbontották a piacot


2018-10-02 15:59:06  | cikk: HuHa  | 


Elbontották a piacot főképe
Az utolsó munkafázisokat végezte ma a piaccsarnokot és környezetét bontó vállalkozó. A munkaterületet szeptember elején vette át, mostanra eltűntek az épületek és a hozzátartozó aszfaltos területek. A létesítmény elbontásával megkezdődött A pápai városi piac fejlesztése című európai uniós projekt fizikai megvalósítása, melyhez 500 millió forint támogatást nyert el a város. A munkálatokról Unger Tamás alpolgármester és Rádi Róbert, a projektet koordináló Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője tájékoztatott.
Ma befejeződött a bontás a piacon

-A kivitelezővel kötött szerződés szerint a bontási munkáknak október 31-ig kell elkészülnie, ehhez képest csaknem egy hónappal korábban befejeződött ez a munkafolyamat - mondta az ügyvezető.
Unger Tamás kiemelte, az elbontott terület pontosan mutatja azt a munkaterületet, amelyen az új piacot kialakítják.
-A beruházási terület a régi piacot és környékét jelenti, ezen az elbontott, lesimított részen épül fel az új piac.
Hozzátette, a projekt pénzügyi fedezete is hamarosan rendelkezésre áll, hiszen már vannak információk a kormánydöntésről a város hiteligénylésével kapcsolatban, hamarosan a hivatalos értesítés is megérkezik a támogató döntésről, így a pályázaton elnyert pénz és a szükséges saját forrás biztosítja a beruházás megvalósítását.
Rádi Róbert és Unger Tamás (jobbra) tájékoztatta a sajtó képviselőit a projekt folytatásáról

A folytatásban az új piaci létesítmény építőjének kiválasztása következik, folyamatban van a kivitelező kiválasztására szolgáló közbeszerzési eljárás előkészítése. A tervezői költségbecslés alapján az eljárás során három kivitelezőt hívnak meg ajánlattételre, de a három cégnek kiküldendő ajánlatkérés mellett nyilvánosan is meg kell jelentetni a felhívást a munkák elvégzésére, vagyis bárki adhat ajánlatot a beruházásra.
-Szeretném felhívni minden potenciális kivitelező figyelmét arra, hogy itt a lehetőség a közbeszerzésben, ha jó ajánlatot ad és megfelel jogszabályokban előírt feltételeknek, akkor elnyerheti a piac építési munkálatait - közölte az ügyvezető.
A közbeszerzési eljárás 45-60 napot vesz igénybe, amennyiben eredményes az eljárás, a vállalkozással szerződést köt az önkormányzat, innentől - a tervezői becslés alapján - 12 hónap áll a kivitelező rendelkezésére a munkálatok elvégzésére.
Az elbontott területet lesimítják, rendezik, itt épül fel az új piac

A mai nap nemcsak a bontási munkák befejezését jelenti, hanem a teljes piac Fő térre költözését is, hiszen ma már a ruhaárusok is ott várták a vásárlókat. Az időjárás ugyan nem kedvezett a vásárnak, de Unger Tamás szerint ez jó jel, hiszen a zöldségpiac első Fő téri napja is rossz időt hozott, azután viszont minden alkalommal jó vásárt csinálhattak az árusok, így abban bízik, hogy a pénteki piac már sok árussal, sok vásárlóval, sikeresen zajlik. Ezt jelzi egyébként az időjárási előrejelzés is, így pénteken várhatóan az idő nem fogja befolyásolni a hetivásár sikerét.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-02-18 20:51:28

Állt a bál a színházban


ajánlott cikk főképe

2018-12-04 21:14:21

Járdafelújítás a Huszár lakótelepen


ajánlott cikk főképe

2018-10-01 22:50:45

Száz éve ért véget a nagy háború


ajánlott cikk főképe

2018-12-09 07:00:22

Leállították a MiG helyére emelését


PÁPA időjárás