Életöröm fényképeken


2018-10-02 22:54:08  | cikk: Babos Petra  | 


Életöröm fényképeken főképe
Ifj. Vasuta Gábor természetfotós fényképeiből nyílott kiállítás a Jókai Mór Városi Könyvtár olvasótermében az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat keretében. Ezen alkalomból a fotós bemutatta saját könyvét is, az Életöröm című fotóalbumot.
-1979 óta naplót vezetek megfigyeléseimről, élményeimről, ekkor lettem tagja a Magyar Madártani Egyesületnek is. 2007 óta blogot vezetek, és közel nyolcszáz publikációm jelent meg a sajtóban. Szívesen fotózok érdekes és különleges fajokat, néha napokat töltök megfigyelésükkel, de számomra az élmény, a hangulatok, az érzelmek kifejezése a fontos. Két szenvedélyem van, a családom és a fotózás. Ezt látta meg képeimen a szerkesztő. Így, hogy a felvételeimet párosítottuk és felfűztük egy indiai ősi szent könyv bölcsességeire, jóval többet adhatok az olvasónak, mint egy fotóalbum - tudtuk meg Ifj. Vasuta Gábortól.
Mint mondta, őt elsősorban a madarak gyönyörű színei, a virágok tapintása és illata fogta meg. A kiállított képek a fotóalbumban, az Életörömben szerepelnek. A könyvben sok gyermekfotó is látható, kislányáról, Violáról, aki nagyon szeret a természetbe járni.
Gábor szívesen fotózza a különleges állatokat, megfigyeli a szokásaikat, majd lencsevégre kapja őket. Előfordul, hogy napokat tölt egy-egy állat megfigyelésével, vagy épp több száz kilométert tesz meg egy fotóért. A fotók nagy részre a Somló környékén készültek.
S hogy miért Életöröm?
-A természetben való lét és a fotózás az egy öröm. Boldogság, hogy a családommal sokat lehetek az erdőben, természetben. Örülök, hogy a kislányom is szereti ezt, s remélem, ő is nagy kedvelője lesz a természetnek és majd a fotózásnak is - fűzte hozzá.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-24 09:25:12

Mától a negyven év felettiek kapnak textil szájmaszkot


ajánlott cikk főképe

2020-03-04 17:46:31

60 facsemete a tapolcafői kerékpárút mentén


ajánlott cikk főképe

2020-05-15 19:26:04

Tapasztalatok a Tapolcáról


ajánlott cikk főképe

2020-05-20 22:12:01

Elkészült a víztorony tetőszigetelése