Balla DSE: Irány Abu Dhabi!


2018-10-03 11:18:14  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: specialolympics.hu  | 


Balla DSE: Irány Abu Dhabi! főképe
2019 márciusában Abu Dhabi, az Egyesült Arab Emirátusok fővárosa ad majd otthont a Speciális Olimpia Nyári Világjátékok eseménysorozatának, melyre Pápáról hárman utaznak.
A négy évente sorra kerülő globális multi sporteseményen 177 ország közel 10.000 sportolója indul majd, a 87 fős magyar delegációból 62 versenyző igyekszik minél előkelőbb helyezést elérni. Városunkat a magyar labdarúgó válogatott játékosaként a Balla DSE két tagja képviseli, Horváth Dávid partnerjátékosként, Bogdán Sándor SO sportolóként, Szautner Mihály pedig atlétika-szakágvezetőként utazik a honi küldöttséggel.
- Abu Dhabiban és Dubajban 14 sportágban mutathatják meg tehetségüket a sportolók, a felkészülés jó ütemben halad, úgy gondolom, jövő márciusra megfelelő állapotban állhatunk majd a kihívások elé - mondta Szautner Mihály szakágvezető, a Balla DSE elnöke. - Bő öt hónappal a nagy világesemény kezdete előtt az őszi idényt a labdarúgók Zsirán kezdték meg, ahol a regionális bajnokság egyfajta megkoronázása volt a háromnapos központi edzőtábornak. Dávid és Sándor több mint tíz éve részese a speciális mozgalomnak, szívesen és aktívan veszik ki részüket az edzésekből és a tornákból, több nemzetközi versenyen is képviselték városunkat és Magyarországot, meggyőződésem, hogy nagy hasznára lesznek a csapatunknak. 
Az utazó magyar delegáció a nemzetközi Special Olympics mozgalom 50. évfordulóján a Hősök terén mutatkozott be a nagyközönségnek, a csapatrészek felvonulását ismert olimpikonok, világ és Európa- bajnokok vezették. Szautner Mihály hozzátette, a magyarokat évek óta a legjobbak között tartják számon, ezért bízik benne, hogy több szakágban is sikerül éremmel hazatérniük.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-10 15:53:43

Jógatábor a Várkertfürdő kínálatában


ajánlott cikk főképe

2020-07-03 12:13:48

Rutinos labdarúgóval erősített a Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2020-04-15 10:54:32

Átalakulhat a városi kispályás bajnokság


ajánlott cikk főképe

2020-06-30 14:41:17

Szombaton adják át a rekortános futópályát