Kezdődik a Korvin utca felújítása


2018-10-03 16:54:14  | cikk: HuHa  | 


Kezdődik a Korvin utca felújítása főképe
Hétfőn megkezdődik a Korvin utca felújítása - hangzott el ma az építkezés helyszínén tartott sajtótájékoztatón. A munkálatok szakaszosan zajlanak, a járdát, az úttestet és a parkolók területét is érintik és jelentős forgalomkorlátozással járnak, így a város vezetése és a kivitelező is azt kéri, hogy lehetőleg járművel mindenki kerülje el ezt az utcát.
Az utca felújításának első üteméről tájékoztaták ma a sajtó képviselőit

-Az első építési ütem a Fő tér és a Kard utca közötti szakaszt érinti, a második a Kard és Kuruc utca között zajlik, a harmadik ütemben pedig a Kuruc utca és a Korona utca közötti részt építjük meg a körforgalommal - közölte Vörös László, a kivitelező Boroszlán Zrt. vezérigazgatója. A szakaszosan végzett munkák ellenére arra számítani kell, hogy az aszfaltozás majd egy ütemben, a teljes utcahosszon történik.
A lezárás a Fő tér és a Kard utca közötti szakaszt érinti

Mindez az azt jelenti, hogy hétfőn, október 8-án lezárják az első építési szakaszt - a Fő tér és a Kard utca között - és megkezdik a kivitelezést. A munkavégzés idején az adott szakaszt bontják fel, a többi szakaszon pedig valamilyen korlátozás mellett megmaradhat a forgalom. Mivel az építkezés faltól-falig tart, így a felújítás során felbontják az úttestet és az egyik oldali járdát, a gyalogosközlekedés egy oldalon biztosított lesz, majd az új járda megépítését követően végzik el a másik oldali járda újjáépítését. Az első ütem kivitelezése várhatóan november közepéig tart. A munkavégzés során az építő igyekszik olyan munkagépekkel dolgozni, melyek a lehető legkisebb zaj- és rezgéshatással járnak, de főleg a bontási munkák idején számítani kell ezekre a zavaró tényezőkre - figyelmeztetett a vezérigazgató.
A felújítás az úttest, a járda és a parkolók megújulását eredményezi

Az utca rekonstrukciós munkálatai jelentős forgalomkorlátozással járnak - erre Molnár István, a városfejlesztési osztály vezetője hívta fel a figyelmet. Az építés alá vett utcaszakaszt teljesen lezárják a gépjárműforgalom elől, a környéken pedig megváltozik a forgalmi rend.
-Az első ütemben a Fő tér és Kard utca közötti szakaszt zárja le a kivitelező, ez teljes lezárást jelent. A Kard és Kuruc utca közötti szakasz ez idő alatt zsákutca lesz, kétirányú forgalommal, ugyanígy a Barát utcának a Szentilonay utca és Kígyó utca közötti része is kétirányúvá válik. Emiatt e két szakaszon megszűnik a parkolási lehetőség, hiszen a kétirányú forgalom mellett ez nem biztosítható. A harmadik lezárás a Fő tér irányából lesz, hiszen a lezárt Korvin utcába a tér felől sem lehet behajtani. A Szent István út-Gróf út csomópontjába zsákutca és mindkét irányból behajtani tilos táblát helyezünk ki - ismertette. A Korvin utca Kuruc és Korona utca közötti részén egyelőre nem változik meg a forgalom, és marad a jelenlegi közlekedési rend a Kard utcában és a Szentilonay utcában is.
A Barát utca kétirányúvá válik, tilos lesz a parkolás és innen sem lehet behajtani a Korvin utcába

A Korvin utca a hatodik, mely a 650 millió forintos kormánytámogatásból valósul meg, melyet 2016 végén kapott az önkormányzat - emlékeztetett Unger Tamás a sajtótájékoztatón. Mint mondta, ez az utca az első percben szerepelt a felújítandó utcák között. A kiválasztási szempontok között elsődlegesen a forgalom nagyságát és az utca minőségét határozták meg, így egyértelmű volt, hogy bekerül a projektbe.
Az első ütem forgalmi rendje

-Ez az utca nagyon fontos szerepet tölt be a város nyugati bevezető útjai és a Fő tér között, illetve ezen keresztül a Tókerttel való összeköttetésben is. Nagy autós és gyalogos forgalmat bonyolít és fontos szerepet játszik a parkolás tekintetében is - emelte ki. Meglátása szerint, a felújítással olyan rend áll elő az utcában, mely már igencsak indokolt. Ez nem csak azt jelenti, hogy az úttest minősége javul és felújítják, szélesítik a járdákat, hanem azt is, hogy az utca alsó része rendezetté válik, parkolókat, zöldterületeket alakítanak ki a mostani murvás területek helyén.
Unger Tamás azt is hozzátette, ez a beruházás jelentős előrelépést eredményez a város főbb útjainak állapotában, de a városvezetés tudja, még sok utca vár felújításra, a munka folytatásához szükséges pénzügyi források biztosításához pedig minden lehetőséget igyekeznek kihasználni.

Képek:

nincsenek képek

Kapcsolódó cikk(ek):

Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-02-28 11:50:28

Folytatódik a Korvin utca rekonstrukciója


ajánlott cikk főképe

2019-05-13 16:00:21

Szerdán kezdődhet a Korvin utca aszfaltozása


ajánlott cikk főképe

2019-02-05 22:45:55

Elindult a barnamezős beruházás is


ajánlott cikk főképe

2019-02-19 21:56:27

Tájékoztató a könyvtár új közösségi tereinek használatáról


PÁPA időjárás