A Petőfi mindent vitt a megyei haditorna versenyen


2018-10-04 21:09:40  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A Petőfi mindent vitt a megyei haditorna versenyen főképe
72 diák részvételével tartották meg az Országos Haditorna megyei fordulóját Veszprémben.

A viadalon kilenc különböző versenyszámban mérték össze tudásukat és ügyességüket a megye 18 középiskolájának diákjai. A rendezőknek többek között az is volt a célja a megmérettetés megszervezésével, hogy népszerűsítsék a katonai hivatást. A versenyen évek óta hagyományosan részt vesz a Petőfi Sándor Gimnázium, a Böröczky Barnabás, Ábrahám János, Schenek Dániel, Szabó Kornél alkotta négyfős pápai csapat szereplése minden eddigit felülmúlt.
- Új tagok felkészítésével és beépítésével sikerült ismét egy ütőképes és elszánt csapatot indítanunk - mesélte Koncz János, az iskola testnevelője, a diákok felkészítője. - A teljesítendő feladatok között katonai elsősegély, akadálypálya, dobókereszt hajítás, tájékozódó futás (mátrix), katonai tereptani ismeretek, gránáthajítás, céllövészet, honvédelmi totó és fegyveres váltófutás szerepelt. Szerencsére az időjárás kegyes volt hozzánk, és ideális körülményeket biztosított ahhoz, hogy egyforma feltételek mellett reális eredmény szülessen. A verseny olyan jól sikerült, hogy nemcsak az első helyet sikerült elhoznunk, hanem az értékes egyéni díjak mellett négy különdíjat is nyertünk. Három versenyszámban (mátrix, akadálypálya, váltófutás) is mi voltunk a legjobbak, ezért azokat külön is díjazták. Ezen felül a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság ” Legeredményesebb Csapat” különdíját is mi kaptuk.

A petőfis csapat ezzel a helyezéssel bejutott a tavaszi országos döntőbe, ahol Veszprém megyét és városunkat is képviselik.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-11-25 18:36:16

Hatgólos döntetlen


ajánlott cikk főképe

2018-12-31 16:31:52

Futni jó, szilveszter napján is


ajánlott cikk főképe

2018-11-27 13:52:10

Városi és körzeti asztalitenisz bajnokság


ajánlott cikk főképe

2018-12-19 20:29:34

Bajnokok, példaképek


PÁPA időjárás