Győzelemmel zárt a Lombard


2010-05-23 22:36:58  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos János, Babos P  | 


Győzelemmel zárt a Lombard főképe
„ Szépen búcsúztunk” – így foglalta össze a lefújást követően csapata idei utolsó mérkőzését a Lombard mestere, Véber György. A 2009/2010-es NB I-es labdarúgó-bajnokság zárófordulójában a Lombard Pápa alakulata Kaposvár együttesét fogadta a Perutz stadionban, Szűcsék 2000 néző előtt, igazi futballidőben búcsúztak az idei szezontól. A pontvadászat utolsó tétmeccsét a hazaiak a Szűcs, Farkas, Rajnay, Zulevs, Gyömbér, Quintero, Heffler, Bárányos Szabó, Abwo felállásban kezdte, míg a Rákóczi a Milinte, Maróti, Petrók, Zahorecz, Junior, Gujic, Kulcsár, Balázs, Szepessy, Oláh, Godslove összeállításban futott ki a játéktérre. Villámrajtot vettek a hazaiak, hiszen Szabó Zsolt révén már a harmadik percben előnyhöz jutottunk, a pápaiak támadója Abwo passzát követően öt méterről passzolt a kapuba. Fél óra elteltével ismét Abwo volt az egyik főszereplő, a pápaiak kedvence ismét megbolondította a vendégek védelmét, a 16-oson belül Zulevs kapott tőle jó labdát, ám a lett játékos a keresztlécet találta el. A semmiből, egy nem semmi góllal egyenlített a Kaposvár, Maróti 28 méterről pókhálózta ki a kapu bal felső sarkát. Fordulás után ismét inkább mezőnyben folyt a játék, egészen a 72. percig, amikor Granát passzából a kaposvári nevelésű Jovánczai köszönt be Milinte hálójába. Két perccel a lefújás előtt Abwo megkoronázta aznapi teljesítményét, 12 méterről passzolt a kapuba - ismét Granát volt a feladó, kialakítva ezzel a 3-1-es végeredményt. A Lombard teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot, a mieink újoncként a 11. helyen zárták a bajnokságot, melyet a Debrecen nyert meg.

Véber György: Szépre sikerült a búcsú, első évünk az NB I-ben igen érdekesre sikerült, megjártuk a mennyet és a poklot is, voltak szép sorozataink, de a hullámvölgy minket sem került el. Újoncként, helyenként szórakoztató futballt bemutatva a 11. helyen végeztünk, azt gondolom ez megsüvegelendő teljesítmény, igaz végezhettünk volna előkelőbb helyen is, de ez idén nem sikerült. Komoly tanulóév volt az idei, a megszerzett tapasztalatokat a következő kiírásban fel kell használni és akkor merészebb célokat is kitűzhetünk magunk elé. A csapatomnak és mindenkinek, aki valamit is tett a Lombardért, szeretném megköszönni egész éves munkáját.

További eredmények:
ZTE-Nyíregyháza 4-3
Honvéd-Ferencváros 2-0
Győr-Videoton 1-0
KTE-DVSC 1-0
Haladás-Paks 4-0
DVTK-MTK 2-5
Újpest-Vasas 1-0

A bajnokság végeredménye:

  1. DVSC TEVA 62
  2. Videoton 61
  3. Győri ETO 57
  4. Újpest FC 55
  5. Zalaegerszegi TE 53
  6. MTK Budapest 43
  7. Ferencvárosi TC 41
  8. Szombathelyi Haladás 39
  9. Budapest Honvéd 38 
  10. KTE-Ereco 37
  11. Lombard Pápa 35
  12. Kaposvári Rákóczi 32
  13. Vasas SC 31
  14. Paksi FC 31
  15. Nyíregyháza Spartacus 27
  16. Diósgyőri VTK 17

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-13 11:01:41

Diákolimpia elődöntőre készülnek karatékáink


ajánlott cikk főképe

2019-11-14 13:39:56

Szoros küzdelemben maradt alul a Concordia Motax KC Pápa


ajánlott cikk főképe

2019-11-25 18:45:48

Győztes hazai búcsú


ajánlott cikk főképe

2019-10-04 10:31:44

Perutz FC: Hazai pályán is meggyőző lesz a csapat?