Középpontban a szépkorúak biztonsága


2018-10-08 11:21:46  | cikk:  | 


Középpontban a szépkorúak biztonsága főképe
Az idősek világnapja alkalmából vidéken élő nyugdíjasokhoz látogattak el a pápai rendőrök, és hasznos bűnmegelőzési tanácsokat adtak.

Az idősek világnapjához kapcsolódóan 2018. október 1. és október 5. között több vidéki településen élő idős számára adtak prevenciós tanácsokat a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai. A külsővati idősek otthona lakóit 2018. október 1-jén keresték fel a rendőrök, 2018. október 4-én pedig a helyi házi gondozó kíséretében otthonaikban élő idősekhez csengettek be Marcaltőn. A pápakovácsi idősek otthonában 2018. október 5-én délelőtt tartottak prevenciós délelőttöt és a településen egyedül élő idősekhez is ellátogattak.

A látogatások középpontjában a szépkorúak vagyonvédelmi ismereteinek bővítése állt. A rendőrkapitányság prevenciós munkatársai hasznos megelőzési tanácsokkal látták el az időseket annak érdekében, hogy ne váljanak alkalmi tolvajok, zsebtolvajok, trükkös csalók, vagy éppen besurranó tolvajok áldozataivá. Az idősek otthonában élők figyelmét elsősorban arra hívták fel a rendőrök, hogy az intézményt elhagyva táskájukat és egyéb értékeiket mindig tartsák a felügyeletük alatt. Ha egészségügyi intézményt keresnek fel, vagy kórházi ellátásra szorulnak, ékszereiket ne vigyék magukkal! Az otthonukban meglátogatott nyugdíjasokat a rendőrök arra kérték, hogy az utcakaput és a bejárati ajtót napközben is tartsák zárva, és csengetésre vagy kopogásra csak akkor nyissanak ajtót, ha meggyőződtek arról, hogy ismerős kér bebocsátást. Továbbá figyelmeztették őket arra is, hogy a házalóktól vásárolt termékek gyakran rossz minőségűek, és garancia sem vonatkozik rájuk.

A látogatások végén valamennyi szépkorú bűnmegelőzési tanácsokat tartalmazó kiadványt kapott a rendőrség munkatársaitól.

Képek:


Címkék: rendőrségi
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-10-18 15:57:44

Pásztorórákra adta ki lakását


A Pápai Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetése miatt indított büntetőeljárást egy 47 éves vaszari férfi ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy 47 éves vaszari lakos 2018. október 3-án délelőtt az egyik pápai áruház műszaki részlegén levett a polcról egy több mint húszezer...

2018-10-04 18:53:03

Mobiltelefont rejtett a zoknijába


ajánlott cikk főképe

2018-11-19 10:42:35

Ovi-Zsaru foglalkozás a mihályházi óvodában


ajánlott cikk főképe

2018-12-28 13:03:00

Fontos tudnivalók a pirotechnikai termékek felhasználásáról


PÁPA időjárás