Denevérnapok a Nátuskerti Óvodában


2018-10-08 19:22:55  | cikk: pi-pa  | 


Denevérnapok a Nátuskerti Óvodában főképe
Melyik denevér visel patkót? A denevér valóban a fülével lát? Mit és mennyit eszik? Hol lakik? Hogyan tud olyan sok időt fejjel lefelé tölteni? Mit visz magával egy denevérész a megfigyelő útjára és mit keres a táskájában egy maréknyi hajcsat? Ezekre és még ezernyi, denevérekkel kapcsolatos kérdésre kaphattak választ a Nátuskerti Óvoda apróságai az óvónők által szervezett denevérnapokon.
- Az állatok szeretetét nem lehet csupán könyvekből megtanulni. Az élménynyújtás, a tapasztalatszerzés és a különféle tevékenységek kiválóan alkalmasak arra, hogy az óvodás gyermekek közelebbi kapcsolatba kerüljenek az állatokkal, ezáltal kialakuljon bennük a szeretet és a gondoskodás érzése - mondta el a denevér-projekt kapcsán hírportálunknak Geszti Dóra, a Pápai Városi Óvodák Nátuskerti Tagóvodájának vezetője. Mint mondta, az Állatok világnapja kapcsán szervezett projektjük célja, hogy az ember és az állatok közti barátságot erősítse, és felhívja a figyelmet az együttélés szabályaira. A projekthez kapcsoló foglalkozásokon játékos formában gazdagítják a gyermekek ismereteit az állatok életéről, védelméről. Céljuk, hogy a megszerzett ismeretek által a gyermekek érzékennyé váljanak az állatok megbecsülésére. A program két hete során a Nátuskerti ovisok megismerhetik a háziállatokat, az erdei-, sarkvidéki-, meleg égövi- és vízi álatokat, és felhívják figyelmüket a felelős állattartásra is.
A projekt egyik legkülönlegesebb programja Mészáros József denevérkutató ma délelőtti előadása volt. A gyerekek érdeklődve hallgatták a szakembert, akitől számos érdekességet is hallhattak a sokak által titokzatosnak tartott repülő emlősökről. Érdeklődve vizsgálgatták a barlangász-sisakot, örömmel próbálták ki a bordásfalon, hogy ők mennyi ideig tudnak lógni, izgatottan figyelték, vajon mi kerül elő a gyűrűző-ládából és nagyon meglepődtek, amikor meghallották, hogy bizony a denevérgyerekek is járnak óvodába.
Mészáros József lebilincselő előadása közben türelmesen válaszolt az apróságok sok-sok kérdésére. S mire a program végére értek, a Nátuskerti ovisok rengeteg új ismerettel lettek gazdagabbak, s már biztosan nem félnek ezektől a kis állatoktól.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-09-26 14:05:05

A költségvetési előirányzat felhasználásáról döntöttek a részönkormányzatok


ajánlott cikk főképe

2018-11-14 15:26:50

Füstmentes nap a Tarczyban


ajánlott cikk főképe

2018-12-19 23:20:58

Adomány az ellátottaknak és a gyerekeknek


ajánlott cikk főképe

2018-11-26 23:34:02

80 éves a Közgáz - megkezdődött az ünnepi hét


PÁPA időjárás