Horváth Gyula képei a könyvtárban


2018-10-09 22:07:31  | cikk: Babos Petra  | 


Horváth Gyula képei a könyvtárban főképe
Horváth Gyula portréiból és tájképeiből nyílott kiállítás, Négy évszak címmel a Jókai Mór Városi Könyvtár előadótermében. Az alkotó az általános iskola befejezése után asztalos szakmát tanult. Miután 16 évesen festegetett, rajzolgatott, a herendi porcelángyárba kérte felvételét. Bemutatott rajzai alapján fel is vették volna, de mivel ez már novemberben volt, az iskolának késő volt, így munkát ajánlottak neki, amit nem fogadott el. Dolgozott a Textilgyárban, mint betanított munkás a villanyszerelő műhelyben. Ebben a gyárban ismerkedett meg Erdélyi Gyulával, aki grafikus volt. Rajzait látva, meghívta a Pápai Textilgyár amatőr rajzszakkörébe. Horváth Lajos, Takó János, Szabó Klári társaságában többnyire grafikákkal foglalkozott: emberi arcok, alakok, szénrajzok, ritkán akvarellek. A katonaságnál, mint dekorációst foglalkoztatták. A honvédségnél dolgozott 20 évet, mint polgári alkalmazott. Budapesten, az István Kórházban másfél év alatt letette a szakvizsgát, amit a nyugdíjazása után, operatív vezetőként alkalmazott.
-A festészetet 16 éves koromban kezdtem, 25-30 évig csináltam, majd abbahagytam 40 évre, s most újra elkezdtem nagy örömömre és sokak bíztatására - emelte ki Horváth Gyula, akitől megtudtuk, ez volt az első önálló kiállítása, de reméli, még lesz a jövőben is.
-Nagy boldogság volt számomra, hogy lehetőséget kaptam a bemutatkozásra, köszönöm dr. Hermann Istvánnak, hogy viszont láthatom a képeimet a könyvtár falain - fűzte hozzá.
A kiállítást Molnár Lajos festő-grafikus nyitotta meg, aki bemutatta Horváth Gyulát, majd további alkotásra bíztatta.
A tárlat a könyvtár nyitvatartási ideje alatt tekinthető meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-03-08 18:42:33

Pro Publico díj Wiek Noldusnak


ajánlott cikk főképe

2019-01-28 10:45:08

Robotok a Refiben


ajánlott cikk főképe

2019-04-29 22:22:40

"A kereszténység nagy családján belül én a katolikus egyházat képviselem"


ajánlott cikk főképe

2019-01-01 16:48:26

Szilveszteri buli a Fő téren


PÁPA időjárás