Első nemzetközi versenyén érmet szerzett a pápai kalapácsvető


2018-10-10 10:03:17  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Első nemzetközi versenyén érmet szerzett a pápai kalapácsvető főképe
A győri Olimpiai Sportcsarnokban megrendezett válogatott viadalon az U16-os nemzeti csapat tagjaként a Pápai Atlétikai Club kalapácsvetője, Füredi Dániel harmadik helyen végzett.
Szeptember utolsó hétvégéjén Győrben öt ország, Magyarország, Horvátország, Csehország, Szlovákia és Szlovénia U16-os versenyzői gyűltek össze, városunkat és a megyét a Munkácsy Mihály Általános Iskola 14 esztendős tanulója, Füredi Dániel képviselte. A sportoló első nemzetközi versenyén kiválóan teljesített, 62.22 méteres eredményével a tízfős mezőnyben a dobogó harmadik fokára állhatott fel.
- Egész éves teljesítményem alapján válogattak be a nemzeti csapatba, bár kicsit izgultam, összességében elégedett vagyok, egy szlovén és egy szombathelyi fiú előzött meg - mesélte a fiatal pápai kalapácsvető. - A bronzéremnek nagyon örülök, méterben lehetett volna jobb is, azon leszek, hogy jövőre a dobogó legmagasabb fokára állhassak. Köszönöm mindenkinek, aki biztatott és gratulált a bronzéremhez - mondta Füredi Dániel.
Varga Patrik, Dani edzője is elégedett volt a harmadik hellyel, úgy fogalmazott, nemzetközi mezőnyben, idegen környezetben ráadásul 14 évesen sosem könnyű jól teljesíteni és kihozni a maximumot. - Dani megérdemelte, hogy a válogatott tagja lehessen és képviselhesse városunkat és Magyarországot, hiszen egész évben nagyon szorgalmasan, becsületesen dolgozott, sokat fejlődött. Ez csak egy újabb lépcsőfok volt a pályafutásában, biztos vagyok benne, hogy a jövőben is sok szép eredménnyel örvendezteti majd meg a klubot és a várost - tette hozzá a PAC edzője.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-01-04 18:42:26

A Munkácsy nyerte a körzeti futsal döntőt


ajánlott cikk főképe

2018-10-24 12:06:33

Elindult a sakkidény


ajánlott cikk főképe

2018-10-19 17:10:38

Csúszni-mászni kell a Vidi ellen


ajánlott cikk főképe

2019-01-11 11:59:59

Már lehet nevezni a Télutó Kupára


PÁPA időjárás