Keszekusza varázspálcája


2018-10-13 18:33:21  | cikk: ha  | 


Keszekusza varázspálcája főképe

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban gyerekbérletes előadással indult a 2018-19-es színházi évad. A kisiskolások az Óperenciás, a Kerekerdő és a Hétmérföldes bérletben ezúttal a Múzsák Társulat zenés játékát láthatták, a Keszekusza varázspálcája című öko-mesemusicalt. A Múzsák Társulat már több darabbal is járt Pápán, zenés darabjaik rendkívül népszerűek. Ezúttal Thúróczy Katalin történetét dolgozták fel, mely egy erdőbe repíti a gyerekeket.

Kerekerdőben vagyunk a varázslólak előtti tisztáson. Itt él Keszekusza az erdei varázsló, és manósegédje Teszetosza. Őket keresi fel a pillangó (aki valójában még hernyó, de már annak is gyönyörű), hogy varázsoljon neki Keszekusza szárnyakat, hogy elrepülhessen a virágos mezőkre. Teszetosza rögtön beleszeret a pillangóba, de rájön, hogy ha a varázsló szárnyakat varázsol a pillangónak, akkor az elrepül messzire, és soha többé nem láthatják egymást. A manó arra jut, hogy a legjobb megoldás az lesz, ha eldugja a varázsló pálcáját. Ebből következnek aztán a bonyodalmak.

Keszekusza tehetetlen varázspálcája nélkül

Így indul a történet, zenés betétekkel gazdagítva. A szerelmi szál mellett bontakozik ki a fontos mondanivaló, a környezetvédelem. A katica, a hangya, a szentjánosbogár és a giliszták is megsínylik az ember jelenlétét a természetben, hisz semmire nem figyel, szemetel, bűzös, hangos dobozzal járkál az utakon, amiből aztán olaj folyik a katicára. Aztán előkerül a varázspálca és mindent rendbehoz a varázsló és még a szerelmes inas sem marad hoppon: a pillangó megígéri, hogy visszatér hozzá időnként a virágos mezőről.

A JMSZK-ban már öt gyermekbérletben kínálják az előadásokat, háromban az alsó tagozatosoknak, kettőben pedig az ovisoknak. Ez utóbbi újdonság, hisz van egy új bérlet, a Vackor, erre még várják ovis csoportok jelentkezését. A következő darab a Magyar Népmese Színház A szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack - avagy Katinka kertje című bemutatója lesz, november végén.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
 Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-11-29 22:52:21

A „nagyon-nagy író-asszony”


ajánlott cikk főképe

2019-02-15 07:49:09

A Refi igazgatója volt a kávéházi beszélgetések vendége


ajánlott cikk főképe

2018-12-12 15:36:16

A gondolkodás szabadsága - könyvbemutató


ajánlott cikk főképe

2018-11-13 00:10:51

Településeket összekötő szövetség


PÁPA időjárás