Flashmob a Türrben


2018-10-14 00:20:55  | cikk: ha  | 


Flashmob a Türrben főképe

Az Erasmus Napok keretében 1300 különböző programot szerveztek október 12-13-án a világ mintegy 37 országában. Magyarországon 21 városban várták az érdeklődőket előadásokkal, workshopokkal, kiállításokkal és szórakoztató programokkal, hogy megmutassák az Erasmus+ program sokszínűségét. Pápát a Türr Gimnázium képviselte, hisz az intézmény egyik osztálya, a 11.A részt vesz egy Erasmus-projektben, melynek célja, hogy a magyar fiatalok megismerkedjenek az önkéntesség, a közösségi szolgálat külföldi gyakorlatával. Ebben a pápai gimnázium partnere egy cseh, egy lengyel, egy román és egy német iskola.

Molnár András, a projekt kapcsolattartója elmondta, hogy 2017-ben indult a közös munka, s az önkéntesség mellett kiemelt cél a 21. században nélkülözhetetlen készségek, a kommunikáció, az együttműködés, a kreativitás és a kritikai gondolkodás alkalmazása. A németországi Schwetzingenben tartott találkozó során például a partneriskolák tanárai és tanulói megismerkedhettek különböző területeken működő önkéntesek munkájával. A helyi fiatalokkal együtt részt vehettek egy élelmiszergyűjtési akcióban, menekültekkel is találkoztak, jártak a hajléktalan fiatalok gondozását végző központban.


A lengyelországi Pulawyban tartott találkozó során a résztvevők betekintést nyerhettek abba, hogy hogyan gondoskodnak az értelmi fogyatékos gyerekekrő és felnőttekről Lengyelországban, különös tekintettel a Down-szindrómásokra. Legutóbb, október elején a romániai Lugoson tartott találkozó során a vak és gyengén látó tanulókkal találkozhattak a vendégek, majd kosárlabdában, asztaliteniszben és dartsban mérhették össze tudásukat a fogyatékkal élő román fiatalokkal.

A projekttalálkozókról tablókat és beszámolókat is készítenek a résztvevők, s most az Erasmus Napokhoz kapcsolódva egy flashmobot szerveztek. Lengyelországban tanultak meg egy népszerű, viszonylag egyszerű lépésekből álló táncot, s ezt tanították meg a többieknek. A pénteki nagyszünetben sokan tettek eleget a hívásnak és a lengyel tánc Pápán is siker volt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-30 14:37:43

Nincs igazolt beteg Pápán, elmarad a testületi ülés, holnaptól nem kell parkolási díjat fizetni - sajtótájékoztatót tartott a polgármester


ajánlott cikk főképe

2020-05-23 11:48:18

Június 8-án kezdődik lomhulladék gyűjtési program


ajánlott cikk főképe

2020-05-06 20:09:21

Gépkocsival segítik a máltai munkát


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 19:08:50

A Pápai Hús sonkával mond köszönetet az ESZI dolgozóinak