Családbarát munkahely lett a Bakonyerdő Zrt.


2018-10-14 19:29:09  | cikk: HuHa  | 


Családbarát munkahely lett a Bakonyerdő Zrt. főképe
Több mint negyven foglalkoztató vehette át ünnepélyes keretek között a Családbarát Munkahely címet a közelmúltban az Óbudai Egyetemen, köztük volt egyedüli Veszprém megyeiként a Bakonyerdő Zrt. is. A pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma írta ki azzal a céllal, hogy támogassa olyan családbarát munkahelyek kialakítását és fejlesztését, melyek programjaikkal, intézkedéseikkel elősegítik a munka és a magánélet összeegyeztetését, a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását.
Varga László vezérigazgató fontosnak tartja, hogy a munkahelyeken dolgozók közösséget alkossanak

A Családbarát Munkahely címre a pápai székhelyű állami erdőgazdaság, a Bakonyerdő Zrt. is pályázott és sikeresen el is nyerte a címet. Varga László vezérigazgató érdeklődésünkre úgy fogalmazott, 2018 a családok éve és örömére szolgál, hogy pont ebben az esztendőben sikerült a minősítést megszerezniük.
-Közösséget kell építeni a munkahelyeken, ez a közösség pedig akkor tud jól működni, ha annak tagjai jól érzik magukat a közösségben, segítik egymást és felelősséget vállalnak egymásért.
Oklevél és tábla igazolja a Családbarát Munkahely cím elnyerését

A Bakonyerdő Zrt-nek jelenleg 550 dolgozója van, közülük 245-en élnek családban, s ezekben a családokban 504 gyermek nevelkedik. De nem csak a gyermeket nevelőkre gondol a Bakonyerdő, hanem az egyedülállókra és az idős szülőket gondozókra is - emelte ki a vezérigazgató.
Mint megtudtuk, az erdőgazdaságnak már korábban is számos olyan intézkedése, programja volt, melyek a családok segítését, támogatását célozták, ilyen többek között a munkaidőkedvezmény, a családokkal közös megjelenés az Agrárexpón, a Koloska-völgyi családokért mondott mise és Mikulás ünnepség, de a dolgozók mindig bátran fordulhatnak munkahelyi vezetőikhez problémáikkal, s a segítségnyújtás nem marad el.
Gerencsér Zoltán közjóléti főelőadó állította össze a pályázatot

A pályázatban benyújtott újabb családbarát programokat Gerencsér Zoltán közjóléti főelőadó ismertette. Hangsúlyozta, családbarát kezdeményezéseik egy részéhez a saját lehetőségeiket használják ki, ezek egyike, hogy erdészeti erdei iskoláikba nyári tábort szerveznek a dolgozók gyermekei számára.
-Szeretnénk kialakítani az Anyaság Politikánkat, mely biztosítja a gyermeket vállaló édesanyák számára a visszatérés és a karrierépítés lehetőségét. Babakelengye programot indítunk, a kezdő általános iskolás kisgyermekek számára pedig iskolakezdő csomagot adunk.
A családbarát tervek között szerepel még többek között családi nap szervezése, előadások tartása a család és a munkahely összeegyeztethetőségéről és egy játszósarok kialakítása is a pápai központban.
Ünnepélyes keretek között adták át az elismerő címet

A Bakonyerdő Zrt. egyébként nemcsak a dolgozóiknak nyújtott intézkedésekkel és programokkal támogatja a családokat, hiszen közjóléti tevékenységeik minden családnak olyan lehetőségeket, programokat kínálnak, melyek hozzájárulnak a szabadidő tartalmas eltöltéséhez, a családok közösségének erősödéséhez, a családi élet öröméhez.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-18 08:23:14

Lezárják a játszótereket


ajánlott cikk főképe

2020-05-06 14:54:42

Vért adtak a tűzoltók


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 18:07:04

Rendben zajlik az egészségügyi alapellátás városunkban


ajánlott cikk főképe

2020-06-24 19:34:24

Pénteken nyit a termál és az uszoda