Legyen körültekintő a tűzifa vásárlásakor!


2018-10-15 14:11:39  | cikk:  | 


A rendőrség óvatosságra int a téli tüzelő megrendelése és vásárlása kapcsán.

Hamarosan itt a fűtési szezon, ám sokan még csak most igyekeznek beszerezni a téli tüzelőt. A rendőrség minden évben találkozik olyan bűnelkövetőkkel, akik különböző módszerekkel igyekeznek megkárosítani a gyanútlan vásárolókat. Kérjük, fogadja meg tanácsainkat, hogy Önt ne érje kár a tűzifa vásárlásakor!

-Az interneten és a reklámújságokban, valamint az utcán lassan haladó teherautókról gyakran a piaci árnál jóval kedvezőbb értékben árulják a tűzifát, és még ingyenes kiszállítást is ígérnek. Ilyen ajánlatok esetében mindig legyen gyanakvó! Előfordulhat, hogy a fa illegális kivágásból származik, vagy alacsony fűtőértékű, esetleg a kifizetett mennyiségnél jóval kevesebbet szállítanak le, vagy meg sem érkezik a megrendelt áru.

-Ha teheti, csak olyan tűzifa kereskedőtől vásároljon, akiben megbízik, vagy akit ismerősei megbízhatónak tartanak.

-A tűzifa kereskedésekben lehetősége van megtekinteni a tüzelőt, így elkerülhető, hogy olyan fát szállítsanak házhoz, ami nem felel meg az igényeinek.

-Soha ne fizesse ki előre a vételárat és ne adjon előleget sem!

-Megrendeléskor előre egyeztesse a kiszállítás időpontját és lehetőleg kérje olyan családtag vagy szomszéd segítségét a lerakodáshoz, aki jártas a tüzelőanyagok vásárlásában! Csak akkor fizesse ki a fát, ha megnézte, hogy olyan minőségű-e, amilyet szeretett volna!

-A megvásárolt tűzifa mennyiségét nehéz ellenőrizni, ezért a vásárláskor és a házhoz szállításkor kérjen igazolást a hiteles mérésről!

-A kiszállításkor idegeneket ne engedjen be a házába, és mielőtt megérkezik a szállítmány, készítse elő a megbeszélt vételárat, ne pedig a szállító szeme láttára vegye elő az összes megtakarított pénzéből a fizetendő összeget.

-Ha bűncselekmény áldozatává vált, a lehető legrövidebb időn belül értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!

Biztonságos vásárlást kíván a Pápai Rendőrkapitányság!

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
 Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-12-20 09:17:37

Biztonságban az ünnepek előtt


ajánlott cikk főképe

2019-02-11 09:46:20

Óvatosan a világhálón


ajánlott cikk főképe

2018-12-05 17:08:37

Gyalogoselütés szemtanúit keresi a rendőrség


ajánlott cikk főképe

2018-12-18 13:48:43

Az együttműködést értékelték


PÁPA időjárás