Jól pörgött az Észkerék


2018-10-18 13:39:32  | cikk: Babos Petra  | 


Jól pörgött az Észkerék főképe
A Pápai Észkerék Egyesület általános iskolai matematikaversenyén negyven csapat vett részt a Pápai Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában, két kategóriában. Az egyesület idén hetedik éve szervezte meg a nagy népszerűségnek örvendő megmérettetést.
A háromfős csapatok első körben írásban kreatív logikai és ügyességi totót és kifejtendő feladatokat oldhattak meg. A javítás ideje alatt Pápa Város Önkormányzatának felajánlásából megvendégelték a résztvevőket, majd hat-hat csapat mérkőzött meg a szóbeli döntőben.
Dr. Spissich László, a verseny szervezője hírportálunknak elmondta, a feladatokat a Munkácsy iskola matematika munkaközösségének tagjai állították össze, a javításban pedig a kísérőtanárok is részt vettek. Az egyesület elnökétől megtudtuk, az Észkerék is megkezdte már a munkáját, a napokban zajlottak az országos versenyek első fordulói, s remélik, a pápaiak közül sokan továbbjutnak.
A középiskolások versenyét november végén tartják, a megmérettetésnek a Türr Gimnázium ad otthont.

Képek:

I. korcsoport:
1. Villámhármas: Böröczky András Bálint (Munkácsy), Hetyei Dániel
(Türr), Hegedüs Dominik(Türr)
2. Szendvicsek: Csomor Máté, Mátics Lázár, Spreitzer Áron (Szent
István)
3. Leopárdok: Hauber Frida, Bíró Róbert, Nagy Botond
II. korcsoport:
1. Kockák: Császár Tamás, Farkas Ábel, Szautner Péter (Munkácsy)
2. Bűvös kockák: Bodnár Mária, Eszes Patrik, Nagy Csongor (Szent
István)
2. Köbgyök 27: Balatoni László, Hauber Henrik, Varga Dániel (Szent
István)
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-20 09:47:37

Szünetelnek a nyilvános szentmisék a katolikus templomokban


ajánlott cikk főképe

2020-06-28 15:24:06

90. születésnapján köszöntötték Takács Károlynét


ajánlott cikk főképe

2020-03-11 21:24:37

Újabb megszépülő közterület


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 21:32:16

Kézbe vehető történelem - Értékes lelet került elő Pápa határában