Fontos, hogy jól lásson és jól látszódjon!


2018-10-18 16:19:53  | cikk:  | 


Fontos, hogy jól lásson és jól látszódjon! főképe
A Veszprém megyei rendőrök is csatlakoztak az idén nyolcadik alkalommal útjára induló országos akcióhoz azzal a céllal, hogy a balesetmentes közlekedés érdekében felhívják a figyelmet a látás és láthatóság kiemelt fontosságára.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság az X-Meditor Kft-vel közösen idén is útjára indította közlekedésbiztonsági kampányát, amely már 2012 óta hívja fel a figyelmet a látás és a láthatóság kiemelt fontosságára, valamint az egyén szerepére a baleset-megelőzésben. Az őszi időszakban az út- és látási viszonyok folyamatosan romlanak, amelyek a közlekedésbiztonságra is kedvezőtlen hatást gyakorolnak. A projektben a rendőrség arra buzdítja a gépjárművezetőket, hogy éljenek a felkínált lehetőséggel, vagyis járművük átvizsgáltatása mellett ellenőriztessék látásukat is.

Ebben az időszakban többet kell éjszaka, illetve korlátozott látási viszonyok között, szürkületben, ködben vezetni. Emellett eső, havazás miatt is gyakran jelentősen csökken a látótávolság. Rendkívül fontos, hogy a járműveken jól működjenek a világítások és a jármű vezetője jól lásson. Veszprém megyében négy szervizben vizsgálják meg ingyenesen a járművek fényszóróit, irányjelzőit, szélvédőjét.

A közlekedésbiztonság javítása, a balesetek megelőzése közös ügy, minden közlekedőt érintő fontos cél. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ezért azt kéri, hogy aki teheti, vegyen részt az akcióban, illetve vezessenek kellő körültekintéssel, óvatossággal és fogadják meg az alábbi tanácsokat:

-         Ha gyalogos-átkelőhelyen kelnek át, hogy csak akkor lépjenek le az úttestre, amikor már a  járművezetőkkel felvették a szemkontaktust, és látják, hogy a járművezetők valóban észlelték Önöket és az elsőbbséget biztosítani tudják!

-         Éjszaka vagy korlátozott látási viszonyok esetében lakott területen kívül minden esetben viseljenek láthatósági mellényt!

-         Ellenőrizzék gyermekeik, illetve saját kerékpárjukat, annak világító berendezéseit és fékeit!

-         Kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt szálljanak le kerékpárjaikról, és a forgalomba való bekapcsolódás előtt győződjenek meg annak veszélytelenségéről!

-         Ha gépjárművel indulnak útnak, ellenőrizzék a jármű világító berendezéseinek az állapotát és működőképességét, az ablaktörlő lapátokat amennyiben szükséges cseréljék ki, illetve az ablakmosó tartályokat a megfelelő folyadékkal töltsék fel!

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet

Csalás miatt indult nyomozás egy 29 éves nő ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

A sértett 2018. május 9-én értesítette a rendőrséget arról, hogy ismeretlen személy 2018. február 26-án az egyik pápai üzletben közel 300000 forint áruhitelt vett fel...

2019-03-05 08:30:05

Csalt a hitelügyintéző


A karácsonyi készülődés időszakában egyre többen részesítik előnyben az internetes vásárlást. Annak érdekében, hogy ne érje jogsértés online vásárlás esetén, kérjük, fogadja meg a rendőrség alábbi tanácsait!

Az internetes vásárlásnak alapvetően két fajtája van: a webshopokban...

2018-12-13 14:11:14

Vásároljon online is biztonságosan!


ajánlott cikk főképe

2019-01-09 07:57:13

Hat baleset az év első hetében


Egy internetes csaló ügyében folytatott vizsgálatot fejezett be a Pápai Rendőrkapitányság.

A sértett 2018. december 15-én értesítette a rendőrséget arról, hogy pár nappal korábban az egyik internetes aukciós portálról rendelt egy láncfűrészt, amelyet postai utánvétellel közel 80 ezer...

2019-03-21 15:16:23

Üzemképtelen fűrészt hirdetett az interneten


PÁPA időjárás