A „Spórolás mesterei” a Közgázban versenyeztek


2018-10-18 18:50:23  | cikk: Babos Petra  | 


A „Spórolás mesterei” a Közgázban versenyeztek főképe
A Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma a takarékossági világnaphoz kapcsolódóan versenyt hirdetett a „Spórolás mesterei” cím elnyerésére idén harmadik ízben. A megmérettetésre öt csapat jelentkezett a város általános iskoláiból.
Berta Ildikó tagintézmény-vezető elmondta, az Oktatási Hivatal bázisintézményeként hirdették meg a versenyt. A Kalandpark a Közgázban elnevezésű programot a takarékossági világnap jegyében szervezték meg.
-A verseny célja, hogy felhívja a diákok figyelmét a pénzügyi takarékossággal kapcsolatos gyakorlati tettek fontosságára, példát és pozitív gyakorlatot mutatva az ilyen irányú törekvésekre. A megmérettetésen a csapatok mindegyike 500 „Közgáz pénz” birtokosaként elindul a saját tanösvényén, hogy teljesítse a feladatokat, egy-egy állomáson a saját pénzüket kockáztatva játszhatnak. Minden csapatnak egy bankárt, vagyis csapatkapitányt kell választania, aki mindenben dönt. A tanösvény hat megállóból áll, s a helyszínek fellelésében térkép nyújt segítséget. A helyszíneken különböző játékos feladatok várnak a diákokra, például országok pénznemeinek felismerése, családi költségvetés készítése, de angol és német nyelvű feladatokban is megmutathatják „pénzügyi” ismereteiket a tanulók. A zsűrit Kádi Attiláné Patus Viktória, Obermayer Rita, Tóth-Szalóki Zsanett, Csatári-Fodor Zsanett, Czobor Andrea, és Magasy Gyula tanárok alkotják. A zsűri elnöke Mógor Andrea, az iskola gyakorlati-oktatásvezetője -tudtuk meg Berta Ildikótól.
A legjobban a Tarczy iskola csapata szerepelt, akik egyben elnyerték „A spórolás mesterei” címet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-04 14:49:23

Elkezdődött a 2020-as rendhagyó érettségi vizsgaidőszak


ajánlott cikk főképe

2020-06-29 14:46:23

Imázsfilmek Pápáról


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 15:35:48

Április közepén indul a Juhar utca újjáépítése


ajánlott cikk főképe

2020-03-10 22:08:22

Szakmai nap a felnőttképzés jegyében