Az egészséges életmódra nevelnek - Mozgásos tehetséggondozás a Nátuskerti Óvodában


2018-10-19 19:59:33  | cikk: pi-pa  | 


Az egészséges életmódra nevelnek - Mozgásos tehetséggondozás a Nátuskerti Óvodában  főképe
A Pápai Városi Óvodák Nátuskerti Tagóvodájában nemrégiben mozgásos tehetséggondozó műhelyt indítottak. A heti rendszerességgel megtartott foglalkozásokon az intézmény tizennyolc óvodása vesz részt. A ma délelőtti alkalom igazi különlegesség volt, hiszen a gyermekek előtt eddig ismeretlen mozgási lehetőséggel, a BOSU KIDS programmal ismerkedhettek meg az apróságok.
-Kollégáim, akik óvodapedagógusi hivatásukat felelősséggel, szeretettel és elkötelezetten végzik, tudják, hogy az egészséges életmódra nevelésben, a testi nevelésben és az egészségmegőrzésben kiemelkedő szerepe van a mozgásnak. Napjaink rohanó világa, kevés mozgást biztosító életmódja a gyermekeket is veszélyezteti, egyre gyakoribbak a mozgásszervi megbetegedések. Ezért az egészség fenntartása érdekében a mozgás megszerettetését már óvodáskorban el kell kezdeni - mondta hírportálunknak Geszti Dóra, a tagóvoda vezetője. Az óvoda pedagógusai ezt felismerve, szemléletváltással még nagyobb hangsúlyt fektetnek a mozgásos életmód kialakítására. A mozgás és a játék dominánsan uralja a kisgyermekek fejlődését. Ezért a mozgásos életmódra való nevelés és a mozgásszeretet kialakításának egyik kulcsszava a nátuskerti oviban a mozgásos játék.
Geszti Dóra hangsúlyozta, a mai kor kihívásainak megfelelő új pedagógiai stratégiák és a korábban már alkalmazott módszerek - köztük a Magyar mozgáskotta-módszer, a BOSU KIDS mozgásfejlesztő torna, a gyermekjóga, a labdaterápia és a zenés torna - együttes felhasználásával indították útjára tehetségműhelyüket.

A gyerekek örömmel próbálták ki az új mozgásformát

A mai alkalmon Bali Andrea tartott BOSU KIDS bemutató foglalkozást, melynek során megismertette a gyermekeket és szüleiket a szenzomotoros és idegrendszeri fejlesztést elősegítő egyensúly trénerrel. A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy a rendkívül aktív szabadtéri játékokat felváltották a mozgásszegény elfoglaltságok, így a videojátékok, a számítógép és a televízió nézés. Ez azt eredményezte, hogy a gyermekek közel egyharmada túlsúlyos, vagy elhízott, és más kondicionális képességeik is gyengültek.
A foglalkozáson a gyerekek először félénken, majd egyre bátrabban és ügyesebben használták a tornaeszközt, s a program végére már vidáman vettek részt a zenés feladatokban és a sorversenyen.
Bali Andrea búcsúzóul arra bíztatta a gyerekeket, hogy mozogjanak sokat, mindenki találja meg a neki kedves sportot, legyen az kézilabda, foci, vagy bármi más. A lényeg, hogy sportoljanak rendszeresen.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-12-06 12:50:25

A 2018. évi költségvetési előirányzat felhasználásáról döntött a kéttornyúlaki részönkormányzat


ajánlott cikk főképe

2018-09-25 20:43:54

Magyar tábornokok a császári és királyi hadseregben


ajánlott cikk főképe

2018-11-16 07:16:07

Adventus Domini - Refis diákok alkotásainak kiállítása


ajánlott cikk főképe

2018-09-30 21:26:33

Hetedszer is Pápán találkoztak a cseh kempingesek


PÁPA időjárás