Játékos sportvetélkedő a judokáknak


2018-10-20 14:55:21  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Játékos sportvetélkedő a judokáknak főképe
A Honvédelmi Sportszövetség támogatásával hagyományteremtő szándékkal játékos sportvetélkedőt rendezett a Pápai Judo Akadémia a Városi Sportcsarnokban.
A 6-10 éves korosztálynak első alkalommal rendeztek effajta eseményt az akadémia vezetői, a cél pedig az volt, hogy a gyerekek bepillanthassanak a versenyzés izgalmas világába.
- Azoknak szerveztük meg a mai rendezvényt, akik a sporttörvény értelmében koruknál fogva még nem versenyezhetnek - tudtuk meg Mezei Csabától, a Pápai Judo Akadémia szakmai vezetőjétől. - Viszont amikor ők tíz évesek lesznek, megkezdhetik versenyzői pályafutásukat, és erre az időszakra már szeretnénk, hogy némi rutinjuk legyen, megszokják a közeget, a szőnyeget, a bírókat, erre kiváló alkalom ez a mai nap. Játékos körülmények között szimuláljuk a versenyt, fontos, hogy tőlünk senki sem távozik üres kézzel és sikerélmény nélkül, ez legalább annyira fontos, mint az, hogy itt komoly eredményt érjenek el. Kilenc egyesület közel 100 judokája lépett ma szőnyegre, a Pápai Judo Akadémia színeiben 26-an indultak.
Mezei Csaba elmondta, azokban a csoportokban, ahol csak két induló volt, két győztes mérkőzésig tartott a vetélkedés. Nem súlycsoportok alapján versengtek a gyerekek, hanem mindenkit háromfős csoportokba osztottak be, így minden induló érmes helyen végzett. A szakmai vezető hozzátette, a korábban említettek mellett az is volt a célja a rendezvénynek, hogy a gyerekek érdeklődését felkeltsék a katonaság iránt és később a katonai pályát válasszák. - Elfogadta a meghívásunkat a mai napra Magasy Zsolt alezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnokhelyettese, aki a gyerekeknek a katonák életéről, valamint a judo és a katonaság kapcsolatáról mesélt, utána pedig egy előadás keretében Horváth Ferenc huszárőrmester mutatta be a pápai huszárélet, mindkét programot csillogó szemmel figyelték a picik - tette hozzá Mezei Csaba.

A játékos sportvetélkedőt a tervek szerint jövőre is megrendezik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-14 17:22:07

Hegymászás: Újabb csúcsokat hódított meg Mógor Péter


ajánlott cikk főképe

2020-04-20 13:57:39

Online mozgáskampányt indított a Magyar Diáksport Szövetség


ajánlott cikk főképe

2020-03-14 19:03:32

Perutz FC: Pontszerzés emberhátrányban


ajánlott cikk főképe

2020-07-08 11:41:01

Övvizsgával zárult a judotábor