Emlékplakettet kapott Pápa Város Önkormányzata a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesületétől


2018-10-24 18:26:16  | cikk: Babos Petra  | 


Emlékplakettet kapott Pápa Város Önkormányzata a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesületétől főképe
Október a látás hónapja, október 15. pedig a nemzetközi fehér bot napja. Ehhez kapcsolódva tartotta a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesületének Pápai Kistérségi Csoportja ma délután Fehér Bot napi programját a Városházán, amikor is a vakokról és a gyengénlátókról emlékeznek meg országszerte. Az összejövetelen dr. Vörös Ibolya, a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő főigazgatója mondott köszöntőt, aki a pápai csoport példátlan összetartására hívta fel a figyelmet.
Az ünnepi alkalmon a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesületének elnöksége Veszprém Megyei Látássérültekért emlékplakettet adományozott Pápa Város Önkormányzatának részére, támogatásukat, segítségüket megköszönve. Az elismerést Csehné Huszics Márta, a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesületének elnöke adta át Áldozó Tamás polgármesternek.
- Pápa Város Önkormányzata hosszú évek óta segíti a pápai csoportot, rendkívül jó kapcsolatot ápolunk a képviselőtestülettel - emelte ki Csehné Huszics Márta.
Áldozó Tamás polgármester köszönetét fejezte ki az önkormányzat és a Városháza dolgozóinak nevében az elismerésért. Mint mondta, fontos, hogy minél többen természetesnek vegyék, hogy megpróbáljanak együtt dolgozni, ez a szándék mindenkiben megvan. Hangsúlyozta, hogy öröm számára, hogy a csoport otthonra talált a Városháza épületében, s kiemelte, mindig szívesen látják őket, s reméli, 2019-ben is együtt tudnak majd tevékenykedni.
Csehné Huszics Márta kérdésünkre elmondta, a nemzetközi nap célja a közvélemény figyelmének felhívása a vakok és a gyengénlátók sajátos helyzetére, keresve gondjaik megoldásának lehetőségeit, a társadalomba való teljesebb értékű beilleszkedésük útját. A múlt század elején egy francia grófnő vette észre, milyen veszélyes, ha a vakok segédeszköz nélkül járnak a forgalomban, és hogy felhívja rájuk az emberek figyelmét, elkészítette az első fehér botot. Mára a bot az egész világon elterjedt és szimbólummá vált. Ebben az évben fennállásának századik évfordulóját ünnepli a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége.
Mint kiderült, a három fős vezetőségből az egyik tag, Nagy János betegség miatt visszavonult, így a közeljövőben új vezetőségi tagot fognak választani a helyére.
A rendezvény közös beszélgetéssel zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-23 11:48:18

Június 8-án kezdődik lomhulladék gyűjtési program


ajánlott cikk főképe

2020-03-09 12:38:13

Javítják az utat a Fő téren


ajánlott cikk főképe

2020-06-16 15:05:13

Ismét várja olvasóit a könyvtár


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 16:15:53

Kezdődik a Gróf úti járdafelújítás