Hármas ünnepet tartott a Pápai Judo Akadémia


2018-10-28 13:11:45  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Hármas ünnepet tartott a Pápai Judo Akadémia főképe
Nagyszabású ünnepség keretében ünnepelte a Judo világnapját, emlékezett meg a pápai judo megalapításának 35. évfordulójáról és avatta fel a Bajnokok falát a Pápai Judo Akadémia.

Sokan gyűltek össze a Pápai Küzdősport Centrumban, ahol a hármas ünnepet megtisztelte jelenlétével dr. Áldozó Tamás polgármester, Nagy György, a Magyar Judo Szövetség főtitkára valamint a pápai judót 35 éve megalapító Lőrincz Dezső is. Elsőként Pillér Gábor alelnök köszöntötte a meghívott edzőket, egykori és jelenlegi sportolókat, majd Áldozó Tamás gratulált a jeles alkalomhoz.
- Azt gondolom, azok az igazi közösségek, amelyeknek megvannak a saját történeteik, történelmük, szereplőik, ilyen a pápai judo is - fogalmazott a polgármester. - 35 esztendő alatt számos olyan esemény akadt, amelyre jó visszaemlékezni. Úgy látom, sok olyan egyesület van még a városban, mely ezt a kezdeményezést követhetné, hiszen a fiatalabbak már csak bizonytalan elbeszélésekből tudják, hogy a sportágnak, a klubnak kik voltak a meghatározó alakjai. Gratulálok a bajnokok falához és a 35 éves évfordulóhoz is.

Az ünnepi köszöntők után Áldozó Tamás és Nagy György leleplezte a dicsőségtáblát, amire azon sportolók neve kerül fel, akik pápai színekben országos bajnokok lettek. A pápai judo 35 éve alatt 48 bajnoki aranyérem került Pápára, ez 28 sportoló nevéhez fűződik, van, akinek egyszer sikerült bajnoknak lennie, de van olyan is, aki kilencszer állhatott a dobogó legfelső fokára. A bajnokok közül 16-an tudták elfogadni az akadémia vezetőinek meghívását, akiket egyesével szólítottak a dicsőségtábla elé. - A bajnokok fala emléket állít a múlt és jelen bajnokainak, és egyben motiváció a következő generációnak - hangzott el a köszöntők során. A pápai judo megalapítója, Lőrincz Dezső beszédében felelevenítette a kezdeteket, majd iránymutatásul szólt a mostani generációhoz is.
- A judora azért van szükség, mert itt találkozol először önmagaddal, hiszen ez nem egy csapat-, hanem egy egyéni sport - fordult a judokák felé az alapító. - Amit gyerekként itt a teremben megtanulsz, azt viszed tovább egész életeden át. 35 év távlatából azt mondom, érdemes volt belevágni ebbe a dologba, hatalmas léptekkel megy előre a pápai judo. Köszönöm az edzőknek, hogy viszik tovább az általam megkezdetteket, jó látni, hogy látják és értik a judo belső értékeit és továbbadják a gyerekeknek.

Az ünnepség után egy játékos, kötetlen közös edzést tartottak a szőnyegen, a nap állófogadással zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-18 20:13:36

Újraindulnak az edzések a PELC-nél


ajánlott cikk főképe

2020-03-30 18:48:12

Otthon készülnek a Perutz játékosai


ajánlott cikk főképe

2020-06-02 11:15:33

Ha nyár, akkor focitábor


ajánlott cikk főképe

2020-06-23 17:19:11

Húsz csapatos lesz az NB III nyugati csoportja