Ingyenes parkolás a kórház előtt


2018-10-31 14:57:55  | cikk: HuHa  | 


Ingyenes parkolás a kórház előtt főképe
Módosították a belváros közlekedési rendjéről szóló rendeletet a képviselők mai munkaértekezletükön és a településrendezési eszközök módosítását is elfogadták az ülésen. Ez utóbbi tárgyalására az egyik Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban elnyert projekt megvalósítása miatt volt szükség, nevezetesen a Szabó Dezső utca 83-as számú főútra való kikötése és az utca teljese szakaszának szabályozása miatt. A tervek szerint a Szabó Dezső utcát az elkerülő útra merőleges bekötő szakasszal vezetik ki. A testület arról döntött, hogy támogatják a településrendezési eszközök, ezen belül a településszerkezeti terv és a helyi építési szabályzat tárgyalásos eljárás szerint történő módosítását.

Több kérdést és hozzászólást is megfogalmaztak a városatyák a belváros közlekedéséről szóló rendelet módosításával kapcsolatban. Az előterjesztés arról szólt, hogy a belvárosi fizető parkolási övezetbe tartozó Jókai utcán kórház épülete előtt fél óra időtartamban a megfelelő jegy megváltásával ingyenesen lehet parkolni. Süle Zsolt Jobbikos képviselő szerint a városvezetés könnyítést ígért a parkolási rendszerben, de ez a könnyítés nem elégséges, Grőber Attila arra hívta fel a figyelmet, hogy a Sparnál 1 óra időtartamú az ingyenes parkolás, a kórháznál pedig csak fél órát javasol a módosítás, Bányai Katalin pedig arról érdeklődött, hogy a kórház előtt Jókai utca túloldalán nem lehetne-e ugyanezt a fél órás díjmentességet biztosítani. Áldozó Tamás polgármester válaszában méltányosnak és elégségesnek nevezte a tervezett módosítást, az utca többi részével kapcsolatban hangsúlyozta, az önkormányzatnak nem kötelessége díjtalanul közterületet biztosítani a vállalkozások számára. Arról is szólt, a Spar parkolója nem a város tulajdona, csupán a tulajdonos átadta a parkolót üzemeltetésre az önkormányzatnak meghatározott feltételek mellett. Unger Tamás alpolgármester arról beszélt, a Jókai utca parkolóinak fizetőssé tétele egységesítette a belváros parkolási rendjét és biztosítja, hogy minél több vásárló és ügyfél tudjon parkolni az útszakaszon. A napirend tárgyalásán Süle Zsolt azt a javaslatot fogalmazta meg, hogy 1 óra időtartamban legyen ingyenes a várakozás a Jókai utca teljes hosszán. Grőber Attila MSZP-s képviselő is módosító indítvánnyal élt, ő azt javasolta, hogy kórház előtt az utca mindkét oldalán ingyenes legyen a várakozás fél óra időtartamban. A két módosító javaslatot nem támogatta a képviselők többsége, így az eredeti módosítási javaslat került a rendeletbe, mely szerint a kórház épülete előtt a kijelölt várakozóhelyeken fél óra időtartamban lehet díjmentesen várakozni.

Áldozó Tamás polgármester az ülés utáni sajtótájékoztatóján emlékeztetett, a 90-es évek elejétől, mióta Pápán fizető parkolási övezetek vannak, a kórház előtt is kellett fizetni a várakozó járművekért, ezt a legutóbbi módosításkor nem változtatták meg, de ígéretet tettek arra, hogy vizsgálják a lehetőségét a kórház előtti kedvezménynek.

-Ezt most ezzel a módosítással teljesítettük. Eddig ilyen lehetőség nem volt, most a kórházzal egyeztetve alakítottuk ki az új szabályt - közölte, megerősítve dr. Péntek Árpád Fideszes képviselő ülésen elhangzott szavait, miszerint folyamatosan vizsgálni fogják a szabályozás hatályosulását.

-Figyelni fogjuk, ki az, aki él ezzel a lehetőséggel és ki az, aki visszaél vele - figyelmeztetett a városvezető, reményét fejezve ki, hogy ez utóbbit senki nem teszi.

-Gondoljunk bele, aki visszaél ezzel, mert mondjuk cigarettát akar venni, az lehet, hogy pont egy olyan személy elől foglalja el a parkolót, akinek az egészsége szempontjából fontos, hogy ott meg tudjon állni és mielőbb bejusson a kórházba - hangsúlyozta.

Zárt ülésen döntött a képviselő-testület arról, hogy kezességet vállal a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. jövő évi folyószámlahitel szerződéséhez, valamint arról, hogy a Zöld város II. projekt - mely a Külső-Várkert rehabilitációját célozza - megvalósításához 53 ezer négyzetméternyi ingatlant vásárol meg a Pápai Termálvízhasznosító Zrt-től. A közel 280 millió forint ér tékű területek a külső-fenyves, a tó, a játszótér és a kemping között találhatók.

A képviselő-testület munkaértekezletét követő sajtótájékoztatón a polgármester arról is tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a közelmúltban két partnervárosunkban tartottak önkormányzati választásokat: a lengyelországi Gorlicében Rafal Kukla polgármester továbbra is élvezi a lakosság bizalmát és városvezetőként folytatja munkáját, az izraeli Eilatban pedig Meir Ytzhak Halevi polgármester az első fordulót megnyert, de nem érte el a szükséges mennyiségű szavazatot, így ott második fordulós szavazás következik november 13-án.

Képek:


Címkék: testületi
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet