Baleset-megelőzés a roma asztalitenisz bajnokságon


2018-11-05 09:07:05  | cikk:  | 


Baleset-megelőzés a roma asztalitenisz bajnokságon főképe
A pápai rendőrök sporteseménnyel egybekötött közlekedésbiztonsági délutánt tartottak roma fiataloknak.

A Pápai Rendőrkapitányság a helyi gyermekjóléti központ közreműködésével asztalitenisz bajnokságra és baleset-megelőzési foglalkozásra hívta a város egyik lakótelepének roma fiataljait 2018. október 30-án.

A versenyen elsősorban általános iskolás fiúk vettek részt és a legeredményesebben szereplő diákok lehetőséget kaptak arra, hogy ők képviseljék a pápai roma fiatalokat a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság által 2018 novemberében megrendezendő roma-rendőr asztalitenisz bajnokságon.

Amíg a nagyobb gyerekek sporttudásukat bizonyították, addig a rendőrök a kisebbek figyelmét a téli közlekedés veszélyeire, különös tekintettel a láthatóság fontosságára hívták fel. Tájékoztatást adtak továbbá a kerékpár kötelező tartozékairól és az ajánlott felszerelésekről. A foglalkozáson a gyerekek a KRESZ legfontosabb szabályaiból összeállított teszteket is kitölthettek.

A sportverseny alatt a kicsik ezenkívül baleset-megelőzési témájú kirakókkal, illetve mágnestáblákkal is játszhattak, valamint közlekedési rajzokat színezhettek és keresztrejtvényt fejthettek.

Képek:


Címkék: rendőrségi
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet

Az országos megmérettetés területi fordulóját 2019. június 1-jén tartják a megyeszékhelyen.

Az elmúlt évek kedvező tapasztalatai alapján az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén is meghirdette a „Közlekedik a család” elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedőjét....

2019-05-21 18:10:18

Ismét „Közlekedik a család” Veszprém megyében is


Üzletszerűen elkövetett csalás miatt indult büntetőeljárás egy 35 éves pápai férfi ellen, a helyi rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

A nyomozás adatai szerint egy 35 éves pápai lakos 2017. május 31-én és 2017. június 16-án egy helyi, majd 2017. június 19-én...

2019-01-15 15:51:37

Nem fizette a felvett kölcsönöket


A pápai sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2019. április 9-én az éjszakai órákban Pápa belterületén igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 45 éves helyi lakost. A járművezetővel szemben alkalmazott alkoholteszter...

2019-04-10 13:09:56

Ittasan ült a volán mögé


Hamis név megadásával akarta félrevezetni a rendőröket egy körözés alatt álló szombathelyi férfi.  

A járőrök 2019. február 20-án 20 óra 20 perckor Pápa belterületén igazoltattak egy férfit. A rendőrök kérésére az igazoltatott személy semmilyen fényképes igazolványt nem tudott...

2019-02-21 11:08:42

Hamis adatokat adott meg és elzárás miatt körözték


PÁPA időjárás