Amatőr világbajnoki címet szerzett a pápai erőemelő


2018-11-06 18:26:48  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Amatőr világbajnoki címet szerzett a pápai erőemelő főképe
Fekvenyomásban aranyéremmel tért haza a Nagyszombaton rendezett amatőr erőemelő világbajnokságról a pápai sportoló, Papp Ferenc.

Október 15 és 21. között a szlovákiai Trnava (Nagyszombat) városa adott otthont a WUAP (World United Amateur Powerlifting) szövetség világbajnokságának, ahol a pápai versenyző mínusz 90 kilogrammban masters III. kategóriában felhúzásban harmadik kísérletére 185 kilogrammig jutott, ami a harmadik helyre volt elegendő. Ferenc fekvenyomásban is megmérette magát, ebben a kategóriában 135 kilogrammos eredményével a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Eredményeit növeli, hogy mindezt 55 évesen, kevés versenyrutinnal a háta mögött érte el.
- Egész életemet végigkísérte a sport, gyerekkoromban rendszeresen úsztam, aztán az erősportok kezdtek érdekelni, egy ideig birkóztam, majd többedmagammal átmentünk súlyt emelni - elevenítette fel a kezdeteket Papp Ferenc. - 17 éves koromig űztem ezt a sportot, aztán egy sérülés miatt abba kellett hagynom. A súlyzók szeretete ezután sem szakadt meg, sokáig otthon edzettem, majd lementem az edzőterembe, hiába tartják ezt egyéni sportnak, a társaságra, sporttársakra szükségem volt.

A pápai erőemelő a sok teremben eltöltött időszak után edzőpartnerével, a vaszari származású Németh Richárddal úgy döntött, versenyeken is megméretteti magát. Az első ilyen próbatétel Siófokon a Balaton-bajnokság volt, ahol fekvenyomásban harmadik lett, ezt követte Győrben a Visegrádi Négyek Kupa, a füzesgyarmati magyar bajnokság, ami előkvalifikációja volt a világbajnokságnak.
- Ez év szeptemberében a GPC szervezet világbajnokságán fekvenyomásban bronz-, felhúzásban ezüstérmet szereztem - folytatta a sportoló. - Sok időm nem volt a pihenésre és a felkészülésre, hiszen néhány héttel később következett a WUAP égisze alatt a szlovák világesemény, ahol korcsoportomban a fekvenyomók között a legfényesebb érem került a nyakamba, a felhúzásban szerzett kevés rutinom ellenére innen is elhoztam egy harmadik helyet. Nagyon boldog voltam, sokan gratuláltak, ezúton is köszönöm mindenkinek, aki hozzásegített ezekhez a jó eredményekhez.

Papp Ferenc elmondta, a versenyzés, a felkészülés komoly anyagi vonzattal jár, ezért szívesen venné támogatók segítségét. Hosszútávú célja a jövő évi hazai versenyek mellett, hogy a Magyarországon megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon minél jobb helyezést érjen el.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-08-01 20:03:25

Szurkolói ankét


ajánlott cikk főképe

2018-08-17 13:29:31

Kézitábor a Weöresben


ajánlott cikk főképe

2018-10-20 14:55:21

Játékos sportvetélkedő a judokáknak


ajánlott cikk főképe

2018-10-18 20:16:30

Győzelemmel búcsúzott az U19