Télen is virágos város


2018-11-07 21:37:17  | cikk: HuHa  | 


Télen is virágos város főképe
Ezekben a hetekben végzi az őszi növénytelepítéseket a Városgondnokság, az egynyári virágokat télálló árvácskák váltják fel sok helyen, de örökzöldeket, évelőket is ültetnek a frekventált közterületekre. Bakó István igazgató érdeklődésünkre elmondta, az egynyári virágokat már kiszedték, trágyázással javították a talajminőséget és 10 500 árvácskát ültettek az ágyásokba.
-Ez ugyanannyi árvácskát jelent, mint tavaly. Igyekeztünk a frekventált helyekre összpontosítani az ültetéseknél - közölte.
Ma a Vízmű utcában dolgoztak a Városgondnokság emberei

Hozzátette, most végzik a tavasszal kialakított új ágyások beültetését, ma például a Vízmű utcában dolgoztak a Városgondnokság emberei. Ide évelőket, örökzöldeket, talajtakarókat telepítettek. Új virágágyást készítettek az Alsóvárosi temetőnél és Zárda utcában, az Erkel-iskola udvari bejárata mellé, ez utóbbi beültetését is elvégzik a napokban. Ezen túl néhány meglévő virágágyást átalakítottak, a cél, hogy látványos, dekoratív zöldfelületek díszítsék a közterületeket, de hosszú távon gazdaságosan és hatékonyan fenntarthatók legyenek.
-Az egynyári növények számát igyekszünk csökkenteni, ezeket örökzöldekkel, talajtakaró rózsákkal pótoljuk, így hosszú távon kevesebb munkánk lesz, ezeket a területeket csak szinten kell tartani. Mindez azonban most lényegesen nagyobb erőforrást és munkát igényel.
Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az elültetett növények, ha az elején megmaradtak, akkor szépen megerősödtek, az elszáradtakat és azokat, amiket elloptak, folyamatosan pótolják.
Az árvácskákat már a Fő téren is elültették

Bakó István arról is szólt, az ősz és a tél a fakivágások és telepítések időszaka is, már összegyűjtötték a lakossági és önkormányzati igényeket a kivágandó, veszélyes és beteg fákról, ezek eltávolítását megkezdték, de már csemetéket is ültettek. Ezek nagyrészt pótlások - mint például a Fő téren a ládákban -, de új helyekre is ültetnek fácskákat. Összesen negyven csemete kerül ebben az időszakban a közterületekre.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-02-28 19:51:30

Eddigi legsikeresebb szezonját zárta a jégpálya


ajánlott cikk főképe

2019-05-26 17:32:00

Süle Zsolt tisztes helytállást vár pártjától


ajánlott cikk főképe

2019-06-13 21:14:12

Szűrőbusz járt a Közgázban


ajánlott cikk főképe

2019-02-14 22:26:11

Visszafogott vita a költségvetésről


PÁPA időjárás