Piacképes szakmák, jó alapok a továbbtanuláshoz - Nyílt nap a Közgázban


2018-11-07 23:45:35  | cikk: ha  | 


Piacképes szakmák, jó alapok a továbbtanuláshoz - Nyílt nap a Közgázban főképe

Nyílt napot tartottak a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziumában és Kollégiumában. Az intézménybe több száz nyolcadikos érkezett, hogy meghallgassa a tájékoztatót és részt vegyen a szakmai illetve nyelvi órákon. Berta Ildikó tagintézmény-vezető ismertette az iskola kínálta lehetőségeket. Mint mondta három ágazaton ajánlanak különféle képzéseket. A közgazdaság ágazaton pénzügyi-számviteli ügyintézőket, államháztartási ügyintézőket és üzleti szolgálati munkatársakat képeznek. A közlekedés, szállítmányozás és logisztika ágazaton logisztikai és szállítmányozási ügyintézői, az ügyvitel ágazaton pedig irodai titkári képesítést szerezhetnek a diákok.

Berta Ildikó tagintézmény-vezető tartotta a tájékoztatót

A képzések egy kivétellel 4+1 éves időtartamúak, a 12. év végén a tanulók érettségi vizsgát tesznek, majd a 13.
évfolyamon folytatják szakmai tanulmányaikat. Ebben az utolsó évben az OKJ-vizsgára készülnek fel a tanulók. A logisztikai és szállítmányozási ügyintéző szakon a diákoknak van egy nyelvi előkészítő évük, amikor emelt óraszámban tanulnak angolt. Ezt követően kezdik el a 4+1 éves képzést.
A tagintézmény-vezető hangsúlyozta, hogy a képzés során a matematika tantárgy csoportbontásban, az informatika oktatása pedig emelt óraszámban történik. Az iskolába felvételi vizsga nincs, a jelentkezőket általános iskolai eredményeik alapján rangsorolják. A közepes bizonyítvánnyal érkező diákok is megállhatják a helyüket a Közgázban, de sokat kell tanulniuk, tette hozzá Berta Ildikó. Népszerű szaknak számít a logisztikai és szállítmányozási ügyintéző, hisz keresett szakma, valamint irodai titkárnak is sokan készülnek, ez a szakirány talán könnyebb a többinél. A szakirányú felsőfokú továbbtanulásnál plusz pontot jelent, ha valaki szakgimnáziumot végzett, esetleg jó eredménnyel szerepelt szakmai versenyeken. Az érdeklődők emellett megtekinthették a kollégiumot, valamint a diákprogramokról is hallhattak tájékoztatót a DÖK-tagoktól.

A tantárgyak egyharmada szakmai tárgy, ezekbe nyertek bepillantást a nyolcadikosok

Az iskola a nyílt napot az Európai Szakképzési Hét keretében valósította meg. Ennek célja, hogy vonzóbbá tegye a szakoktatás és szakképzés világát. Az esemény többek között lehetőséget ad a tapasztalatcserére, jó gyakorlatok megosztására, valamint az intézmények közötti együttműködési lehetőségek kiaknázásra. A számos program közt ott szerepel a pápai intézmény rendezvénye is, akkreditált elemként. Az iskolában tartanak majd még egy nyílt napot, november 21-én ismét várják az érdeklődőket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-03-27 19:04:23

Befejeződött a fakivágás a Várkertben


ajánlott cikk főképe

2019-03-29 09:02:37

Helyesírásból versenyeztek a Tarczyban


ajánlott cikk főképe

2018-11-28 17:07:40

Beszámolókat hallgattak meg a részönkormányzatok


ajánlott cikk főképe

2019-01-22 23:40:18

Áldozó Tamás: Minden ötödik helyiadó-forintot a magyar kultúra javára, a pápaiak kulturális javakkal való szolgálatára költjük el


PÁPA időjárás