Elkészült a sportpark az Acsády sporttelepén


2018-11-08 13:19:06  | cikk: HuHa  | 


Elkészült a sportpark az Acsády sporttelepén főképe
Befejeződött az Acsády sporttelepén a szabadtéri fitnesspark építése, a műszaki átadás-átvétel ma megkezdődött és le is zárult. A Mézeskalács utcai létesítmény a második ilyen sportpark a városban, az elsőt - melyet a Tókertben, a Munkácsy-iskola sporttelepének szomszédságában alakítottak ki - tavaly év végén vehették birtokba a városlakók a Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Programra benyújtott sikeres pályázatnak köszönhetően. Az egy 90 négyzetméteres, úgynevezett C típusú sportpark, ez pedig egy ennél is nagyobb, 176 négyzetméteres D típusú fitnesspark.
Albert Henrietta beruházási ügyintéző, Bocskay László önkormányzati képviselő és Áldozó Tamás polgármester (balról jobbra) az új sportparknál

Az önkormányzat 2016-ben hét sportpark létesítésére adhatott be pályázatot, ezt a pályázat kiírója határozta meg a település nagysága alapján. A nyertesek nem pénzt kaptak a megvalósításra, hanem magát a létesítményt - idézte fel Áldozó Tamás polgármester.
-A város különböző pontjait jelöltük meg, valamennyi olyan helyszín, ami könnyen megközelíthető és mindenki számára nyitva áll. A második sportpark létesítéséről márciusban értesültünk, ez készült el mostanra.
A polgármester arról is szólt, az önkormányzat - akárcsak a tókerti létesítménynél - itt is vállalt kiegészítő feladatokat a sportparkhoz, ezek tovább javítják a terület komfortosságát, de a bejáratot is át fogják alakítani.
Már használatba is vették a fitnessparkot

Ez a létesítmény méretét tekintve a legnagyobb, amire pályázni lehetett: 176 négyzetméter alapterületű. A gumi alapzatra 15 eszközt telepítettek, melyek különböző mozgásfajták végzésére alkalmasak - tudtuk meg Albert Henriettától, a polgármesteri hivatal városfejlesztési osztályának beruházási ügyintézőjétől. Az eszközök saját erős edzésre alkalmasak, van húzódzkodó, tolódzkodó, has és hátizom erősítő, lépcsőző, létramászó, valamint fekvőtámasz végzésére alkalmas, párhuzamos korláton végezhető gyakorlatokra és függeszkedésre alkalmas berendezés.
-A műszaki átadás-átvétel során az ellenőrök hibát nem találtak, a kivitelezés maradéktalanul, megfelelő minőségben megvalósult, így a műszaki átadást le is tudtuk zárni. A sportparkot a mai nappal az önkormányzat átvette, használatra alkalmasnak minősítette és további kezelésre átadja a Városgondnokságnak - közölte.
Az eszközökön végezhető gyakorlatokról és a házirendről tábla tájékoztatja a sportpark használóit
 
Bocskay László, a városrész önkormányzati képviselője örömét fejezte ki, hogy a futópálya mellett immár egy újabb sportlétesítmény várja a lakosságot az Acsády sportpályán. Mint mondta, a szabadtéri „konditerem” lehetőséget nyújt arra, hogy ne csak a futók, de azok is helyet kapjanak, akik kondicionálni szeretnének.
-A környéken élők többször kérték, hogy a futáson kívül más sportolásra is legyen itt lehetőség, ez most megvalósult. Bízom abban, hogy sokan fogják használni és rendeltetés-szerűen fogják használni - mondta.
Az egyes eszközök használatát piktogramokon mutatja be a sportparkban felállított tájékoztató tábla, és ezen olvashatók a használatra vonatkozó biztonsági szabályok is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-02 22:04:29

Becsengettek


ajánlott cikk főképe

2019-10-16 22:40:55

Grőber Attila az önkormányzati választást értékelte


ajánlott cikk főképe

2019-09-26 21:32:03

A magyarországi rendszerváltás 30. évfordulójára emlékeztek a refisek


ajánlott cikk főképe

2019-09-06 18:17:29

Dr. Áldozó Tamás: Soós Imre kérjen bocsánatot, aztán amilyen gyorsan érkezett a közéletbe, olyan gyorsan távozzon is onnan!


PÁPA időjárás