Településeket összekötő szövetség


2018-11-13 00:10:51  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Településeket összekötő szövetség főképe
A Városok, Falvak Szövetsége (VFSZ) a pápai városházán tartotta soron következő kihelyezett ülését, amihez kapcsolódóan a tanácskozás résztvevői három napon keresztül élvezték a házigazda település vendégszeretetét.

A programhoz tartozó szakmai konferencia előtti sajtótájékoztatón Halász János, a Városok, Falvak Szövetségének elnöke kifejtette: a VFSZ egy olyan önkormányzati szövetség, amiben az együttműködés alapja a kultúra. A mintegy 30 települést magába foglaló szervezet kiemelten fontosnak tartja, hogy a különböző méretű és hagyományú városok, falvak megismerjék egymás értékeit. Céljuk egy kulturális hálózat kiépítése, működtetése, valamint közös projektek kidolgozása, melyeken keresztül megismerhetővé válnak egymás hagyományai, tradíciói, értékei. Halász János úgy fogalmazott, a Városok, Falvak Szövetségének tagjait jellemző együttműködés a hétköznapi hazaszeretetről szól, továbbá a közösségi együttműködésről, a közös programokról.
Áldozó Tamás, Pápa polgármester bejelentette, a Városok, Falvak Szövetségének közreműködésével egy olyan okostelefonos alkalmazás fejlesztésén dolgoznak, amely támogathatja a helyi turizmust, illetve segíthet a lakosságnak az ügyintézésben. A városvezető megemlítette, hogy a VFSZ a Magyar Kulturális Intézet rendszerén keresztül nemzeti értékeket mutat be a külföldön, az ehhez kapcsolódó rendezvénysorozat 2019-es római állomásán pedig Pápa kap bemutatkozási lehetőséget.

A Városok, Falvak Szövetségének pápai kihelyezett ülésén a jelenlévő települések képviselői értékelték a nyári programokat, és szóba kerültek a következő időszak eseményei. A konferencián több előadás is elhangzott, ezek között volt Áldozó Tamás prezentációja, amiben ismertette többek között Pápa történelmét, nevezetességeit, demográfiai és gazdasági jellemzőit, turisztikáját, illetve az aktuális fejlesztéseket, beruházásokat. A polgármester statisztikai adatokkal és különféle diagramokkal szemléltetve elmondta: évente növekvő tendenciát mutat a városban az iparűzési adóból származó bevétel, valamint az idegenforgalom. Ezzel szemben a település népessége folyamatosan csökken, jelenleg valamivel 30 ezer fölött van a pápai lakosok száma. Áldozó Tamás kiemelte, a lélekszámfogyás terén nem az elvándorlás jelenti a legfőbb problémát, hanem a kevés születendő gyermek. A városvezető szólt arról is, hogy hosszú ideje rekord alacsony Pápán a munkanélküliségi ráta, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően pedig mintegy 8,5 milliárd forint fejlesztési pénzt kapott a helyi önkormányzat.

A Városok, Falvak Szövetségének kihelyezett ülésére érkezett közel 50 fős delegáció a Pápán töltött három nap alatt a várost is megtekintette.

Képek:


Címkék: együttműködés
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet PÁPA időjárás