Basternák Ildikónak nem sikerült megőriznie polgármesteri székét


2018-11-14 16:13:30  | cikk: HuHa  | 


Basternák Ildikónak nem sikerült megőriznie polgármesteri székét főképe
Szombaton tartották Szlovákiában az önkormányzati választásokat, eredményeiről többek között a felvidek.ma hírportál is beszámolt. Cikkük szerint 2919 települést érintett a voksolás, a Magyar Közösség Pártja 115 polgármesteri címet szerzett. Ez több mint négy évvel ezelőtt.

A Pápához kötődő szlovákiai településeken vegyes eredmény született. Testvérvárosunkban, Ógyallán - ahol a lakosság száma 7751 fő, s közülük 3196-an vallották magukat magyarnak a legutóbbi népszámláláskor - Basternák Ildikó polgármester asszony nem tudta megőrizni pozícióját, 28, 52 százalékos eredménnyel Peter Zavodsky független jelölt került a település élére. Mint megtudtuk, a Pápa és Ógyalla közötti partnervárosi szerződést aláíró polgármester asszony mindössze negyven szavazattal maradt le vetélytársa mögött. Az új ógyallai testületbe információink szerint egyetlen magyarul beszélő képviselő sem jutott be.
Alexandra Pivkovát ismét megválasztották Losonc polgármesterévé (korábbi felvétel) 

Másik testvérvárosunkban, Losoncon (a magyarok aránya nem éri el a lakosság 10 százalékát) továbbra is Alexandra Pivková a polgármester, ő független jelöltként indult a helyhatósági választásokon.

Hetényben (A Tarczy Lajos Általános Iskola ápol szoros kapcsolatot a település iskolájával) a Most-Híd jelöltje, Magyari Ferenc áll továbbra is a község élén.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-02-11 19:41:04

Koncertek a Református Ótemplomban


ajánlott cikk főképe

2019-03-22 08:54:20

Jó hangulatban telt a negyedik középiskolás táncház


ajánlott cikk főképe

2019-03-07 20:40:29

Belvíztározó készült Pápadereskén


ajánlott cikk főképe

2019-05-13 15:42:07

Rákász Gergely ismét Pápán koncertezett


PÁPA időjárás