Mi kell a diáknak? - konferencia a Közgázban


2018-11-15 20:52:17  | cikk: ha  | 


Mi kell a diáknak? - konferencia a Közgázban főképe

Konferenciát szervezett az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központja, hogy segítséget adjon a természettudományos tantárgyakat tanító pedagógusoknak ahhoz, hogy miként lehet befogadhatóbbá, népszerűbbé tenni ezeket a nem könnyű tudományágakat. A Tudomány a társadalomban című tanácskozásnak a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági és Szakgimnáziuma adott otthont. A programra több mint hatvan érdeklődő regisztrált a megyéből.

Hollósi Lászlóné a tanárok számára hasznos ötletekkel szolgáló közösséget mutatta be

Hollósi Lászlóné, fizika-kémia-matematika szakos mesterpedagógus, megyei szaktanácsadó elmondta, hogy a diákok figyelme fenntartható a modern IKT-eszközökkel, fontos, hogy érdekes legyen a téma megközelítése. Hollósi Lászlóné bemutatta a Scientix3-mat, a természettudományos oktatás európai közösségét, mely támogatja az Európán átívelő együttműködést a matematika, természettudományos, technológiai és műszaki tantárgyakat oktató tanárok, neveléstudományi kutatók, oktatási szakemberek közt. A Scientix portál számos, magyar nyelvű forrással, és sok-sok pedagógiai ötlettel segíti a pedagógusokat abban, hogy minél színesebbé tehessék tanóráikat.

Tóth István fontosnak tartja a tehetséggondozást külön foglalkozásokon

Tóth István fizika-informatika-technika szakos mesterpedagógus Élvonalban a kettes számrendszer címmel tartott előadást. Elmondta, hogy ő nagy hangsúlyt fektet az egyéni foglalkozásokra, a tanórán kívüli, délutáni szakkörökre, ahol a diákok érdeklődésüknek és tudásuknak megfelelő ütemben haladhatnak. A tanulók kutatómunkát végeznek, együtt tevékenykednek a pedagógussal, aki irányít és segít, de a gyerekek végzik a tevékenységet, majd tapasztalataikról előadásokon adnak számot.

Működésben a 3D-s nyomtató

Az Alba Innovár Digitális Élményközpont is képviseltette magát a konferencián, Gerse István vezető oktató azt hangsúlyozta, hogy élményszerűvé kell tenni az ismeretszerzést, fontos a tevékenykedtetés, s mivel rengeteg vizuális inger éri a fiatalokat, az oktatásnak is lépést kell tartani ezzel. Többek közt a robotika alapjait ismertették és a 3D-s nyomtató működését is bemutatták.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-09-15 08:59:25

Dr. Hauber Károly: A verselemzés iskolája - Könyvbemutató


ajánlott cikk főképe

2018-11-27 22:37:23

Színház a legkisebbeknek


ajánlott cikk főképe

2018-10-03 22:10:59

"A zene az egy élő csoda" - Chopin-est a JMSZK-ban


ajánlott cikk főképe

2018-08-01 21:21:52

Városrészi napra készül a Tókertváros