Mi kell a diáknak? - konferencia a Közgázban


2018-11-15 20:52:17  | cikk: ha  | 


Mi kell a diáknak? - konferencia a Közgázban főképe

Konferenciát szervezett az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központja, hogy segítséget adjon a természettudományos tantárgyakat tanító pedagógusoknak ahhoz, hogy miként lehet befogadhatóbbá, népszerűbbé tenni ezeket a nem könnyű tudományágakat. A Tudomány a társadalomban című tanácskozásnak a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági és Szakgimnáziuma adott otthont. A programra több mint hatvan érdeklődő regisztrált a megyéből.

Hollósi Lászlóné a tanárok számára hasznos ötletekkel szolgáló közösséget mutatta be

Hollósi Lászlóné, fizika-kémia-matematika szakos mesterpedagógus, megyei szaktanácsadó elmondta, hogy a diákok figyelme fenntartható a modern IKT-eszközökkel, fontos, hogy érdekes legyen a téma megközelítése. Hollósi Lászlóné bemutatta a Scientix3-mat, a természettudományos oktatás európai közösségét, mely támogatja az Európán átívelő együttműködést a matematika, természettudományos, technológiai és műszaki tantárgyakat oktató tanárok, neveléstudományi kutatók, oktatási szakemberek közt. A Scientix portál számos, magyar nyelvű forrással, és sok-sok pedagógiai ötlettel segíti a pedagógusokat abban, hogy minél színesebbé tehessék tanóráikat.

Tóth István fontosnak tartja a tehetséggondozást külön foglalkozásokon

Tóth István fizika-informatika-technika szakos mesterpedagógus Élvonalban a kettes számrendszer címmel tartott előadást. Elmondta, hogy ő nagy hangsúlyt fektet az egyéni foglalkozásokra, a tanórán kívüli, délutáni szakkörökre, ahol a diákok érdeklődésüknek és tudásuknak megfelelő ütemben haladhatnak. A tanulók kutatómunkát végeznek, együtt tevékenykednek a pedagógussal, aki irányít és segít, de a gyerekek végzik a tevékenységet, majd tapasztalataikról előadásokon adnak számot.

Működésben a 3D-s nyomtató

Az Alba Innovár Digitális Élményközpont is képviseltette magát a konferencián, Gerse István vezető oktató azt hangsúlyozta, hogy élményszerűvé kell tenni az ismeretszerzést, fontos a tevékenykedtetés, s mivel rengeteg vizuális inger éri a fiatalokat, az oktatásnak is lépést kell tartani ezzel. Többek közt a robotika alapjait ismertették és a 3D-s nyomtató működését is bemutatták.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-02-22 20:42:28

Előadás a kortárs segítőknek a bűncselekmények áldozatainak napja alkalmából


ajánlott cikk főképe

2019-03-22 18:26:55

8 milliárd idén a TOP-os projektekre


ajánlott cikk főképe

2019-01-17 21:10:31

Adófórum a pápai térség vállalkozóinak


ajánlott cikk főképe

2019-04-01 21:41:56

Szépkiejtésből versenyeztek angol nyelven a Petőfiben


PÁPA időjárás