November végére eltűnik a leromlott állapotú Kisfaludy utcai sarokház


2018-11-17 10:49:24  | cikk: HuHa  | 


November végére eltűnik a leromlott állapotú Kisfaludy utcai sarokház főképe
A hónap elején kezdődött meg a Kisfaludy utca 1-es számú sarokház bontása, s várhatóan december közepére, rendezett murvás terület lesz a helyén - mondta el Áldozó Tamás polgármester és Bakó István, a Városgondnokság igazgatója a munkálatok helyszínén.
Bakó István, a Városgondnokság igazgatója és Áldozó Tamás polgármester a helyszínen

Hasonló munka - vagyis egy rossz állagú épület elbontása - máskor is zajlott már az önkormányzat megbízásából, ez az épület azonban szem előtt van, így sokkal inkább foglalkoztatja a közvéleményt.
-A Kisfaludy utcai sarokházzal korábban is sokan foglalkoztak, megkérdezve, miért nem teszünk vele valamit és most is szem előtt van, sokan észrevették, hogy el fog tűnni - mondta Áldozó Tamás a sajtó képviselőinek, utalva a lakossági megjegyzésekre. Hangsúlyozta, az épület lebontása többek között azért indokolt, mert felújítása nagyon sokba került volna.
-Aránytalanul sokba került volna a felújítása, ahhoz képest, ami azoktól az előnyöktől várható, hogyha ezt az épületet innen elbontjuk - jelentette ki, hozzátéve évek alatt készítették elő az ingatlant a bontásra, megszüntették a bérleti jogviszonyokat, volt lakó, akit máshová helyeztek, így a végén már csak egy bérlője maradt az épületnek, a kiskereskedelmi egység.
Már a válaszfalakat bontják

Áldozó Tamás felidézte, amikor a Pápai Hús jelenlegi ingatlanja kialakult, az utcaszerkezetet átalakították és ekkor jött létre a most is használt derékszögű kanyar.
-Ez mindig magában hordozta a balesetveszély lehetőségét, hiszen az üzem területére folyamatos a beközlekedés és egy nagy forgalommal működő húsbolt is van itt. Ezért a város rendezési, szabályozási tervei már korábban számoltak azzal, hogy a derékszögű kanyart meg kell szüntetni, az új ívnek viszont helyet kell biztosítani. Az épület lebontásával erre lehetőség nyílik.
A polgármester hozzátette, a kanyar átalakítására még várni kell, várhatóan a TOP-os projektek befejezése után épülhet meg az új ív, az út beláthatósága azonban már így is sokat fog javulni. Most egy murvás területet alakítanak ki az épület helyén, ami alkalmas lesz arra, hogy autók megálljanak itt.
A vállalkozó a kibontott építőanyagot kapja fizetségül

A november elején megkezdett munkát a nagy mennyiségű hulladék elszállításával kellett kezdeni, hiszen annak ellenére, hogy kapuval és kerítéssel lezárták az épületet rettentő, mennyiségű szemetet halmoztak itt fel - ezt már Bakó István, a Városgondnokság igazgatója mondta. A sarokház lebontását ugyanis ők kapták meg feladatul.
-Az udvarról 16 kamionnyi szemetet vittünk el, a házból és a padlásról pedig további 6 teherautóra való hulladékot kellett eltávolítani - közölte, kiemelve, a hulladék elszállítása és lerakási díja meghaladja a másfél millió forintot. A szemét egy része építési törmelék volt, kommunális és szerves hulladékkal vegyesen, az épületben nagy mennyiségű kommunális hulladékot találtak, a padlásról pedig rengeteg autógumi és autóalkatrész került elő. Ezek eltávolítása után kezdhette meg az alvállalkozó az épület bontását. A tetőt és annak faanyagát már eltávolították és az udvar felől megkezdték a válaszfalak bontását is. Az alvállalkozó a hónap végére vállalta az épület teljes eltüntetését, a munkáért díjat nem fizet a Városgondnokság, a bontott építőanyagot szállíthatja el a vállalkozó. A ház helyét ezután a Városgondnokság rendezi és murvával borítja az ingatlant. Mindez várhatóan december közepére készül el.
November végére eltűnik a rossz hírű épület

Önkormányzati épületek bontását a jövőben is tervezi az önkormányzat, ezek egy része a TOP-os projektek
megvalósításához szükséges - így például a Téglagyári úton -, másokat pedig azért bontanak le, mert hasonlóan rossz állapotban vannak és aránytalanul sok pénz kellene a felújításukhoz - tudtuk meg a polgármestertől.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-27 22:25:23

Meglepetés koncertek Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-04-15 13:21:43

Állatmentő akció a Bázisrepülőtéren


ajánlott cikk főképe

2020-04-23 08:44:36

Új út épül


ajánlott cikk főképe

2020-05-20 13:29:14

70 százalékos készültségen a futópálya