Vasárnap biciklitúrára várják a pápaiakat


2018-11-17 11:35:06  | cikk: HuHa  | 


Vasárnap biciklitúrára várják a pápaiakat főképe
A Pápai Rendőrkapitányság Pápa Városi Baleset-megelőzési Bizottsága és Pápa Város Önkormányzata kerékpártúrára várja a pápaiakat vasárnap (november 18-án), 16 órakor. A rövid - kb. 4 kilométeres túra - a város Fenntartható közlekedésfejlesztés Pápán című projektjének szemléletformáló tevékenységeinek egyik eleme, melyet a közlekedési balesetek áldozatainak emléknapjához kapcsolódva szerveznek, csatlakozva a PRK évek óta tartó kezdeményezéséhez.

A fenntartható közlekedés célja az, hogy a város meglévő közlekedési infrastruktúráját optimálisan használják ki a városlakók, vagyis, hogy minél többen választanák a gyalogos és kerékpáros közlekedést.
-A kerékpáros közlekedés a Területi Operatív Programból elnyert 500 millió forintos közlekedésfejlesztési projekten belül is hangsúlyos: A Győri úti kerékpárutat megújítjuk és lehetővé tesszük a repülőtér elérhetőségét kerékpárral. Ez a Rét, Gém, Terv és Téglagyári úton haladó kerékpáros nyomvonal, a város határán kívül pedig a reptérig tartó kerékpárút megépítését jelenti - tájékoztatott Áldozó Tamás polgármester. Hozzátette, hogy minél többen közlekedjenek kerékpárral a szemlélet formálására is szükség van, a projekt része, hogy több akcióval felhívják a figyelmet erre, s ennek egyik eleme a vasárnapi biciklitúra.
A közlekedésfejlesztési projekt hangsúlyos része a kerékpáros közlekedési infrastruktúra fejlesztése

Dr. Varga Balázs, a Pápai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője szintén a biciklitúrán való részvételre buzdított. Elmondta, a közlekedési balesetek áldozatainak emléknapja alkalmából minden évben kerékpártúrát szervez a Pápa Városi Baleset-megelőzési Bizottság.
-Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a kerékpáros a közlekedésben résztvevők közül a legsérülékenyebbek egyike. Ugyanakkor nem titkolt célunk, hogy népszerűsítsük a túrával a kerékpáros közlekedést, hiszen egyrészt a környezet védelme, másrészt az úthálózat teherbíró képessége is preferálja a kerékpáros közlekedést - közölte.

Az idén is a Perutz Stadion elől indul a túra, ám ezúttal a közlekedésfejlesztési projekt által érintett területet járja be: a Várkerti kerékpárúton, a Győri úti kerékpáron bicikliznek végig a résztvevők, innen a Vaszari úton, majd a tervezett kerékpáros nyomvonalon haladnak végig, majd a Téglagyári úti pihenő után a Kálvária temetőnél, a helyi történelmi egyházak képviselőivel emlékeznek meg a közlekedési balesetek áldozatairól - tudtuk meg a rendőr alezredestől.

A vasárnap 16 órakor induló túra körülbelül 4 kilométer hosszú, minden résztvevőt ajándékkal várnak a szervezők, a PRK pedig egy értékes ajándékcsomagot is kisorsol a bicajosok között. A rendezvényen Áldozó Tamás polgármester ismerteti a közlekedésfejlesztési projekt elemeit, dr. Varga Balázs a kerékpárosokra vonatkozó legfontosabb szabályokról szól , dr. Ferenczy András sportorvos pedig a rendszeres kerékpározás pozitív élettani hatásaira hívja fel a figyelmet egy rövid tájékoztatóban.
A városvezető és a rendőr alezredes is végigbicajozza a túrát és mindenkit invitálnak a vasárnap délutáni programon való részvételre.

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
 Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-10-18 23:52:15

Jubiláló természetjárók


ajánlott cikk főképe

2019-01-15 11:47:20

Az Év Könyvelője a Közgáz tanára, Obermayer Rita


ajánlott cikk főképe

2019-03-13 17:36:34

Emlékezzünk együtt nemzeti ünnepünkön


ajánlott cikk főképe

2019-02-22 20:34:47

Farsangi koncert a zeneiskolában


PÁPA időjárás