Reggel óta apad a Bakonyér - Rövid helyzetjelentés a Polgári Védelmi Kirendeltség vezetőjétől


2010-05-26 13:49:41  | cikk: Tóth Tamara  | 


A Gyimóti úton, a vízmércén a Bakonyér közel 15 centiméteres apadást mutat reggel óta - tudtuk meg Gaál Zoltántól, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pápai Kirendeltségének vezetőjétől.

 - A Tarczy utcában és az Acsády úton csak néhány centis az apadás, melyet annak tudhatunk be, hogy a területre kiömlő víz csak most húzódik vissza a mederbe, ez nem olyan látványos. A Malom lakóparkban van még gond. Ott nagyobb esőzések után már rendszeresen visszatérő problémát okoz a víz, mert nagyon alacsonyan van a terület. Jelenleg néhány helyen fél méter körüli a vízszint emelkedése, ami majd a Bakonyér visszahúzódásával fog apadni. Ezzel a területtel a tűzoltók sem tudnak mit csinálni, nincs hova szivattyúzni a vizet, nem tudják elvezetni, annyira alacsony a város ezen része. Összességében úgy néz ki, hogy a délután folyamán rendeződni fognak a dolgok a városban, ha nem kapunk újabb esőt - mondta az alezredes.

A Veszprém Megyei Vízügyi Igazgatóságtól jelenleg is városunkban dolgozik több munkatársával a szakaszmérnök, aki az egyik legkritikusabb helyen, az Acsády úton segíti a helyiek munkáját, ahol homokzsákokból gátat emelnek a víz útjába a lakóházak védelmében.

Kapcsolódó cikkek:


Képek:

nincsenek képek


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-13 21:38:13

Dr. Áldozó Tamás nyerte a polgármester választást városunkban


ajánlott cikk főképe

2019-11-27 11:56:00

Helyére került a város karácsonyfája


ajánlott cikk főképe

2020-02-19 23:16:45

Kiadványok a város és a járás kincseiről


ajánlott cikk főképe

2020-01-15 21:20:25

Túl minden határon - Vujity Tvrtko Pápán járt