A szalag megkülönböztet és hovatartozást mutat - Szalagavató a Refiben (frissítve!)


2018-11-18 07:16:48  | cikk: Babos Petra  | 


A szalag megkülönböztet és hovatartozást mutat - Szalagavató a Refiben (frissítve!) főképe
68 végzős refis maturandusra került fel ma este ünnepélyes keretek között a középiskolai évek végeztét jelző piros-fehér szalag a városban elsőként.
A hagyományokhoz hűen a Református Újtemplomban kezdődött a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziumának szalagtűző ünnepsége. Az alkalmon Somosiné Németh Alíz, a 12. C osztályfőnöke szólt az egybegyűltekhez.
-Megtanuljuk a külső dolgokat, hogyan lehet a versengő életbe beilleszkedni. Felnőttek leszünk, sikereket érhetünk el a munkánkban, lehetünk elismert szakemberek, családapák, családanyák, vállalkozók. Vannak, akik ezekkel a dolgokkal menetelnek tovább az életük végéig. Ám a külső, verseny orientált világban sokan érezzük, hogy ez kevés. Közben nem tudunk meg semmit magunkról, a belsőnkről. Az értelmünk által vezérelt világban nem adtunk teret a szívünknek, a szívünkön keresztül nem adtunk teret a bennünk lakó Istennek - mondta az osztályfőnök, aki hozzátette, a hamarosan feltűzött szalaggal rangidős refisek lesznek a végzősök, s példamutatásukkal az utánuk következők számára is fontos lesz.
Ezt követően a három végzős osztály színvonalasan összeállított zenés-verses produkcióját hallhatták és láthatták a megjelentek, amellyel felidézték az iskolában töltött éveket.
Végül Baráth Julianna igazgató is köszöntötte a megjelenteket, aki mint mondta, elkezdődik a készülődés a felnőttkor felé, dönteni kell, hogy merre tovább, majd pedig mindent megtenni, hogy az álmok valóra váljanak.
-Szép, magyar hagyomány szerint az iskolai utazás végső állomása előtt egy ünnepélyes alkalom, a szalagavató, mellyel megkezdődik a felkészülés. Visszavonhatatlanul bizonyítottátok, hogy felnőttetek, szép fiatal emberekké lettetek, és ehhez a külsőhöz igazodik Isten kegyelméből a lelketek, a gondolkodásotok is - mondta az igazgató.
Az est fénypontja a szalagok feltűzése volt, majd a végzősök műsora a Városi Sportcsarnokban folytatódott, ahol az igazgató és a bál fővédnöke, Gondos Gábor református lelkész köszöntője után táncra perdültek a végzősök. Először palotást táncoltak, ezt követően a művészeti tagozatosok magas színvonalú összeállítása következett. Az est bécsi keringővel és a Gyertyafény-keringővel folytatódott, majd a hagyományokhoz hűen a diákok édesapjukat és édesanyjukat, valamint tanáraikat kérték fel egy-egy közös táncra. Az est bállal zárult.

Hírportálunk folyamatosan frissíti fotókkal az egyes intézmények szalagavató ünnepélyeit.

Képek:

Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma
Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma
Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskolája
Türr István Gimnázium és Kollégium
Pápai Petőfi Sándor Gimnázium
Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-23 21:50:54

Ütemterv szerint készül a Gróf úti járda


ajánlott cikk főképe

2020-03-18 08:23:14

Lezárják a játszótereket


ajánlott cikk főképe

2020-04-20 12:32:46

Az Opel Marsal is segíti az Egyesített Szociális Intézmény munkáját


ajánlott cikk főképe

2020-03-12 11:12:29

Elmarad az ellenzéki hatpárti közös megemlékezés