Kézműves forgatag az Erkelben


2018-11-20 10:09:37  | cikk: Babos Petra  | 


Kézműves forgatag az Erkelben főképe
A Magyar vagyok című projekthét harmadik rendezvényét tartották a Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában. Ezúttal egy kézműves forgatagba csöppenhettek az alsós diákok és a QSI iskola néhány tanulója. A tantermekben a gyerekek különböző kézműves foglalkozáson vehettek részt, s készíthettek díszeket.
Heizer Zoltánné igazgató elmondta, a rendezvény célja, hogy a diákok megismerjék a régi mesterségeket, mint például a fazekasságot, a csuhé fonást, a kékfestést, a szalmafonást, a bőrözést, a mézeskalács készítést és a kosárfonást.
A gyerekek egyöntetűen elmondták, örömmel vettek részt a foglalkozásokon, közel háromszázan.
-Én a bőrözést mutattam be a gyerekeknek, vagyis bőrkarkötőt készíthettek egyszálás fűzéssel, amit nagyon élveztek, a külföldi tanulók is -mondta Troják Zsuzsanna népi bőrös.
A mézeskalács készítés is nagy népszerűségnek örvendett. A diákok nemcsak a díszítéssel ismerkedhettek meg, hanem ők is sütötték ki az egyik kedvenc süteményüket. A minták elsősorban karácsonyiak voltak. A mézeskalács készítésnél megtanulták a gyúrást, a szaggatást is - tudtuk meg Gyeneséné Simon Ildikó mézeskalács készítőtől.
A Magyar hét soron következő programja jövő hétfőn lesz, akkor a QSI diákjainak tartanak múzeumpedagógiai foglalkozást. A projekthét az adventi vásárral zárul.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-03-01 10:22:08

Gazdasági társaságok vezetői tanácskoztak


ajánlott cikk főképe

2019-05-29 19:07:27

A jelképes gettókapunál emlékeztek


ajánlott cikk főképe

2019-05-22 23:25:10

Tanulóévek - Az ismeretlen Kertész Imre


ajánlott cikk főképe

2019-07-07 23:43:28

"Egy nép addig él, míg ismeri, vállalja és továbbadja sorsát" - Holokauszt emlékünnepség a Zsinagógában


PÁPA időjárás