Finisben a MIG 21-es emlékmű előkészületei


2018-11-23 11:21:49  | cikk: Babos Petra  | 


Finisben a MIG 21-es emlékmű előkészületei főképe
Újabb mérföldkőhöz érkezett a MiG-21-es emlékmű kiállítása. Ma délelőtt az emlékműnél a szakemberek egyeztettek a repülőgép elhelyezésével kapcsolatos tudnivalókról, információkról.
-Közel két éve dolgozik Pápa Város Önkormányzata és az MH Pápa Bázisreptér azon a programon, hogy méltóképpen emlékezzünk a 2000-ben megszűnt 47. Harcászati Repülőezredre, s az ott szolgáló katonákra. Elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, amikor a MiG 21-es emlékművet elhelyezzük a helyére, terveink szerint december 10-én. Ha az időjárás is úgy alakul, akkor december 15. és 21. között tervezzük az ünnepélyes átadását az emlékműnek a Celli úti körforgalomban. Ezen alkalomra nagyszabású ünnepélyt rendezünk, amelyen katonai elöljárók is részt vesznek - jelentette be ma délelőtt Gangler László, a MH Pápa Bázisreptér parancsnoka, aki hozzáfűzte, a repülőgép felemelése nagy koordinációs feladatot igényel, hiszen két nagy teljesítményű darura lesz szükség és sok szakemberre, akik a rögzítést elvégzik, amikor a gép már a helyén lesz. Terveik szerint a felemelést megelőző éjszaka fogják a gépet kivontatva az Aldi parkolóba elvinni, ott őrzik, s majd nappali fényben kerül a helyére a vadászgép.
Áldozó Tamás polgármester a sajtótájékoztatón örömét fejezte ki, hogy a folyamat jól halad.
-Hosszú előkészítést igényelt az a munka, amit már elvégeztünk, de egészen másfajta kihívást és nehézséget jelent, ami még hátra van. A december 10-ei elhelyezés nagyon látványos lesz, ezért igyekszünk úgy kialakítani a körülményeket, hogy mindazok, akik ezt a műveletet szeretnék végignézni, dokumentálni, fotózni, filmezni, azt biztonságos helyről meg tudják majd tenni - emelte ki a polgármester, majd köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki az eddigi eredmények elérését lehetővé tette, kiemelve a tervezőket, kivitelezőket, a tartószerkezet és a repülőgépelő elkészítőinek a munkáját. A parkosítási munkák tavasszal történnek meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-12-06 09:13:22

A digitális világ, ami összehoz


ajánlott cikk főképe

2019-11-16 15:29:34

Emlékdiplomások köszöntése


ajánlott cikk főképe

2019-12-08 22:04:42

Tarczy-nap a névadó születésének évfordulóján


ajánlott cikk főképe

2019-11-24 21:38:41

Pápai Drámaműhely


PÁPA időjárás