Jógáztak a nátuskerti ovisok


2018-11-24 18:25:30  | cikk: pi-pa  | 


Jógáztak a nátuskerti ovisok főképe
A közelmúltban indította útjára mozgásos tehetséggondozó programját a Pápai Városi Óvodák Nátuskerti Tagóvodája, s a péntekenként megtartott foglalkozás mára a résztvevő gyermekek kedvencévé vált.
Geszti Dóra, a tagóvoda vezetője hírportálunknak elmondta, napjainkban egyre gyakoribbak a mozgásszervi betegségek, ezért fontos, hogy már óvodáskorban megkezdjék a mozgás megszerettetését. Mozgásos tehetséggondozó műhelyükben ezért szeretnének lehetőséget biztosítani az ovisoknak arra, hogy többféle mozgásformával is megismerkedjenek, s ezáltal mindennapjaik részévé váljon a mozgás, a sport. Egy korábbi foglalkozáson a Bosu Kids edzést mutatták be a kicsiknek, a mostani pénteken pedig gyermek jóga foglalkozást tartott számukra Nagy Rita jógaoktató.
A foglalkozás középpontjában a mozgás, a játékosság és a mese állt. A gyerekek egy képzeletbeli varázsszőnyegen elrepülhettek Jóga országba, ahol egy bájos mese segítségével ismerkedhettek meg a gyermekek ezzel a mozgásformával. Az apróságok a zebra unokatestvérét kereső csikó történetét eljátszva, állatok mozgását utánozva, észrevétlenül, játékba ágyazva végeztek rövid relaxációt, légző gyakorlatot, koncentráció és figyelem összpontosító gyakorlatot, nagymozgásos gyakorlatokat és érzelmi intelligenciát fejlesztő gyakorlatokat.
A nátuskerti ovisok vidáman és érdeklődve vettek részt a foglalkozáson, s ügyesen utánozták a számukra eddig még ismeretlen mozgásokat.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-02-15 20:47:23

Sikeres volt a nosztalgia véradás a megújult régi Véradóban


ajánlott cikk főképe

2019-01-16 21:58:47

Multimédiás előadás a gyermekszínházi bérletben


ajánlott cikk főképe

2018-11-22 22:18:53

Egy boldog élet - Könyvbemutató


ajánlott cikk főképe

2018-10-18 22:40:33

"Én elsősorban református lelkész vagyok" - Kávéházi beszélgetés Köntös Lászlóval


PÁPA időjárás