Jógáztak a nátuskerti ovisok


2018-11-24 18:25:30  | cikk: pi-pa  | 


Jógáztak a nátuskerti ovisok főképe
A közelmúltban indította útjára mozgásos tehetséggondozó programját a Pápai Városi Óvodák Nátuskerti Tagóvodája, s a péntekenként megtartott foglalkozás mára a résztvevő gyermekek kedvencévé vált.
Geszti Dóra, a tagóvoda vezetője hírportálunknak elmondta, napjainkban egyre gyakoribbak a mozgásszervi betegségek, ezért fontos, hogy már óvodáskorban megkezdjék a mozgás megszerettetését. Mozgásos tehetséggondozó műhelyükben ezért szeretnének lehetőséget biztosítani az ovisoknak arra, hogy többféle mozgásformával is megismerkedjenek, s ezáltal mindennapjaik részévé váljon a mozgás, a sport. Egy korábbi foglalkozáson a Bosu Kids edzést mutatták be a kicsiknek, a mostani pénteken pedig gyermek jóga foglalkozást tartott számukra Nagy Rita jógaoktató.
A foglalkozás középpontjában a mozgás, a játékosság és a mese állt. A gyerekek egy képzeletbeli varázsszőnyegen elrepülhettek Jóga országba, ahol egy bájos mese segítségével ismerkedhettek meg a gyermekek ezzel a mozgásformával. Az apróságok a zebra unokatestvérét kereső csikó történetét eljátszva, állatok mozgását utánozva, észrevétlenül, játékba ágyazva végeztek rövid relaxációt, légző gyakorlatot, koncentráció és figyelem összpontosító gyakorlatot, nagymozgásos gyakorlatokat és érzelmi intelligenciát fejlesztő gyakorlatokat.
A nátuskerti ovisok vidáman és érdeklődve vettek részt a foglalkozáson, s ügyesen utánozták a számukra eddig még ismeretlen mozgásokat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-01-22 23:40:18

Áldozó Tamás: Minden ötödik helyiadó-forintot a magyar kultúra javára, a pápaiak kulturális javakkal való szolgálatára költjük el


ajánlott cikk főképe

2018-12-14 14:44:28

Európai karácsonyfa a Tarczyban


ajánlott cikk főképe

2019-01-16 17:46:25

Ismét Jégpályák Éjszakája lesz Pápán


ajánlott cikk főképe

2018-11-27 20:57:52

A sándorgyuri - 80 év 50 percben címmel mutatta be új filmjét Kocsis Tibor


PÁPA időjárás