"...szolgáljatok néki hűségesen..."


2018-11-27 22:12:15  | cikk: ha  | 


"...szolgáljatok néki hűségesen..." főképe

Dr. Németh Tamás volt a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör november végi összejövetelének vendége. A Pápai Református Teológiai Akadémia rektora lelkészcsaládból származik, dédapja Debrecenben volt püspök, nagyapja is ott szolgált, édesapja Budafokon volt lelkipásztor, de aztán büntetésből Somogyban helyezték, "nem ismerte fel osztályhelyzetét", ez volt az indoklás, így előbb Somogytúron, majd Somogyjádon szolgált. Németh Tamás a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumába járt, majd a budapesti teológián végzett. - A családi indíttatás fontos volt, hogy ezt az utat követtem. Édesapám példája lebegett előttem, aki bár megalázott helyzetben kellett, hogy helyt álljon, de helytállt. Megtapasztaltam, hogy minden nehézség ellenére az Isten evangéliuma kell, hogy szóljon az emberekhez. - mondta dr. Németh Tamás, aki a teológiáról Pápára került, a református gyűjteményekbe. Később ösztöndíjas diákként a Münsteri Egyetemre járt, három szemeszter után visszatért Magyarországra.

A helyszín ezúttal is az evangélikus látogatóközpont volt

- Sokáig késett a lelkésszé szentelésem, mert akkoriban még állami esküt kellett tenni, amit én nem tagadtam meg, de megkérdeztem, hogy mit tartalmaz ez az eskü, s onnantól kezdve nem álltak velem szóba. Így 1987-ig, míg ezt az állami esküt el nem törölték, engem nem szenteltek fel. Jó is és rossz is adódott ebből: rossz, hogy három havonta új helyre helyezett a püspök, de a jó az, hogy így nagyon sok gyülekezetet megismertem. Felszentelésem után majd tíz évig szolgáltam Pócsmegyeren, ehhez társult Leányfalu is. Itt lehetőségem nyílt nulláról felépíteni egy gyülekezetet, templomépítést is elkezdtük.

Dr. Németh Tamás 2016 óta vezeti a Pápai Református Teológiai Akadémiát. Három szakra várják ide a jelentkezőket: református teológia egységes osztatlan képzésre, katekéta-lelkipásztori munkatárs alapképzési szakra, illetve hit- és erkölcstanoktatói szakirányú továbbképzésre. Az akadémiának viszonylag kevés hallgatója van, de mindig a minőségi oktatásra törekedett az intézmény, hisz fontos, hogy milyen lelkészek vezetik a gyülekezeteket, milyen hitoktatók szólítják meg a gyermekeket. A legfontosabb feladata a lelkipásztornak, hogy hűséges legyen a szolgálatához, mondta rektor.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-02-25 21:11:53

A tavaszi metszés három aranyszabálya - Solymosi János előadása


ajánlott cikk főképe

2019-05-13 20:07:16

Keresd a békét és járj utána! - A tihanyi perjel volt a vendég


PÁPA időjárás