Pályaorientációs nap a Közgázban


2018-11-30 22:03:11  | cikk: Babos Petra  | 


Pályaorientációs nap a Közgázban főképe
80 éves a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma. Ezen jeles évforduló kapcsán számos vetélkedőt és szakmai programot szerveztek a diákságnak a hét során.
Péntek délelőtt pályaorientációs napot tartottak az iskolában, ahol különböző előadásokat hallhattak a diákok. Volt rendőrségi, pályaválasztási, pszichológiai, pénzügyi, honvédségi, büntetés-végrehajtási, adóügyi, számviteli és logisztikai témájú program is.
Koppány Jánosné tagintézmény-vezető helyettes elmondta, igyekeztek az előadások témáját közgazdasági szakgimnázium profiljához illően összeválogatni.
-Szerettük volna megerősíteni a diákjainkban, hogy jó képzést választottak, s jó irányba haladnak. Azokban a szakmákban, amiket ők tanulnak, rengeteg továbbtanulási lehetőség van. A tanulóinknak lehetőségük van szakirányú felsőoktatásban továbbtanulni, ezért is hívtuk meg a Pannon Egyetem oktatóit, akik elmondták az alternatívákat. Meghívtunk még gyakorlati szakembereket is, akik a pénzügy, a bankvilág területéről érkeztek. A rend-és honvédelmi szervek is bemutatkozhattak - tudtuk meg Koppány Jánosnétól, aki hozzáfűzte, a tapasztalat azt mutatja, a náluk végzett diákok elég jó arányban tudnak elhelyezkedni a munkaerő piacon.
A tagintézmény-vezető helyettestől megtudtuk, a pályaorientációs napok mindig népszerűek a diákság körében, hiszen ilyenkor személyes kapcsolatot is kialakíthatnak az előadókkal, a cégek képviselőivel. akik néha még munkalehetőséget is ajánlanak fel nekik.
A pályaorientációs napon hagyomány az is, hogy volt tanítványokat is meghívnak, akik mesélnek közgázos éveikről. Idén Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója, Kanozsai Gábor, a Közszolg. Nonprofit Kft. hulladékgazdálkodási szakág vezetője és Czelleng Ádám a GKI. Gazdaságkutató Zrt. kutatásvezetője beszélt közgázos emlékeiről.
Egyházi Andreától megtudtuk, a Közgáz olyan alapokat adott, mely később meghatározta az életét, a hivatástudtát a szakma iránt, ami egyedülálló.
-Osztályfőnököm, Torjai Csabáné olyan tartást és szakmai elhivatottságot mutatott nekünk, amelyet teljes mértékig követni tudtunk. Olyan alapokat kaptunk, amelyek a felsőoktatásban is biztos tudást jelentettek számunkra. A Közgázt a szüleim javaslatára végeztem el, a két nővérem türrös diákként érettségizett. A közgázos évek során megszerettem a szakmai tárgyakat me, s aztán már egyenes út vezetett a felsőoktatásba, hogy szakiránynak megfelelően tanuljak tovább. Nagyobbik lányom is közgázos volt, s közgázos szakirányon fog végezni. Úgy gondolom, a felsőoktatásba való törekvés és a szakképzés, a hivatástudat kialakítása a Közgázban jól érződik. Az itt tanító pedagógusok mentalitása, hozzáállása nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a diákok itt jól érzik magukat - mondta Egyházi Andrea, aki hozzáfűzte, nagyon örült, amikor 2003-ban visszajöhetett, mint pedagógus, s ő is erősíthette a szakmai oktatást- fűzte hozzá.
Kanozsai Gábor is szívesen emlékezik vissza a Közgázra.
-Szüleim javaslatára lettem közgázos, amit nem bántam meg. Igaz, nem szakirányon folytattam tanulmányaimat, én a környezetvédelem felé mentem el. Úgy gondoltam, ez egy szép szakma, s ebben van a jövő. De a Közgáz mindenképpen jó alapokat adott nekem. Amikor idejártam, jól megtanítottak arra, hogy a jó közösség fontos, s emellett egy pénzügyi képzettséget is adott, ami minden ember életében fontos, mert pénzügyei mindenkinek vannak - tette hozzá.
A jubileumi hét gálaműsorral zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-06-12 18:06:38

Cseh sörök ötödször


ajánlott cikk főképe

2019-07-05 21:34:20

Semmelweis-nap új köntösben


ajánlott cikk főképe

2019-07-22 13:40:40

Schwetzingeni diákok a petőfiseknél


ajánlott cikk főképe

2019-06-06 22:01:46

A te döntésed - Zacher Gábor előadása


PÁPA időjárás