Az internetes zaklatásról a petőfiseknek


2018-11-30 22:52:49  | cikk: Babos Petra  | 


Az internetes zaklatásról a petőfiseknek főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ évről évre megszervezi decemberben az AIDS világnapjához kötődően az egészségmegőrző napot. Ezt minden évben a város más és más középfokú oktatási intézményében tartják. Ennek a programnak az első állomása a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium volt, ahol az egyik kilencedikes osztály a győri Rév Színház Massza című komplex színházi nevelési előadását tekinthette meg.
Illés Viktória művelődésszervező elmondta, a Rév Színházi és Nevelési Társulat produkciója újdonságot jelent a bullying témájával foglalkozó művek sorában, mert a problémát nem csak az áldozat perspektívájából vizsgálja, mi több, képes elbizonytalanítani a nézőt abban a tekintetben, ki minősül végső soron áldozatnak ebben a bántalmazás problémáját körbejáró történetben.
A kibermegfélemlítés sajnos hazánkban is egyre elterjedtebb, hiszen az online arctalanság, anonim lét olyan bátorságot ad a fiatalok kezébe, ami ennek a fajta zaklatásnak táptalajt adhat. A szervezők úgy gondolták, ezért ezt a témát választják a diákságnak, hogy ne féljenek segítséget kérni, ha őket valaki zaklatja.
Az egészségmegőrző program soron következő programja december 18-án lesz, amikor a közgázosok az elsősegélynyújtást sajátíthatják el.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-09-02 22:19:27

Baráth Julianna lett a Refi új igazgatója


ajánlott cikk főképe

2018-11-06 18:12:05

A Szent Benedek Plébánia története képekben


ajánlott cikk főképe

2018-10-25 21:41:50

A közgázosok nyerték meg a városi Jókai-vetélkedőt


ajánlott cikk főképe

2018-12-08 18:38:33

Együtt készülődtek a karácsonyra Erzsébetvárosban