Betlehem a könyvtárban


2018-12-02 09:30:20  | cikk: ha  | 


Betlehem a könyvtárban főképe

A feljegyzések szerint 1223 karácsonyán állították az első betlehemet, Assisi Szent Ferenc kérésére. Azóta ez hagyománnyá vált, s ma már nem csupán a templomokban vagy a települések központjában, de számos intézményben is helyet kap a jászol, benne a gyermek Jézussal és a karácsonyi csoda többi szereplőjével.

Verset mondtak, énekeltek az ovisok

A Jókai Mór Városi Könyvtár is őrzi ezt a tradíciót, mióta 2013-ban új helyére költözött. Az előadóteremben kap helyet a betlehem, mely az intézmény dolgozóinak és a homokbödögei művészeti iskolásoknak közös munkáját dicséri. A könyvtár így is igyekszik az olvasók, látogatók számára érzékeltetni az ünnep közeledtét, az adventi várakozás szépségét.

Salgó Ferenc kanonok, plébános áldotta meg a betlehemet

A Szent Anna Római Katolikus Óvoda apróságainak kedves műsorát követően Salgó Ferenc kanonok, plébános áldotta meg a betlehemet. Mint mondta, a betlehem állításának lényege, hogy az emberek átéljék a szent éjszaka eseményeit, együtt örüljenek Jézus születésének, s szeretettel, megértéssel forduljanak egymás felé.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-03-08 18:42:33

Pro Publico díj Wiek Noldusnak


ajánlott cikk főképe

2019-05-07 13:13:16

Hat Gripen érkezett a Bázisrepülőtérre


ajánlott cikk főképe

2019-05-18 23:21:05

Kutyakiállítás Pápán


ajánlott cikk főképe

2019-05-06 17:41:42

Novella vagy vers? - Elkezdődött az érettségi


PÁPA időjárás