Játékos feladatok a fogyatékos emberek világnapján


2018-12-03 19:12:58  | cikk: Babos Petra  | 


Játékos feladatok a fogyatékos emberek világnapján főképe
A Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye és a Veszprém Megyei ÉFOÉSZ Szervezete rendezvényt szervezett a fogyatékos emberek világnapja alkalmából hétfőn. Az eseménynek a Városi Sportcsarnok adott otthont. A programon a pápai középiskolák mellett a megye összes fogyatékkal élő és gondozó intézményének lakói is részt vettek.
Hanich Ferenc, a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményének igazgatója elmondta, évről évre megszervezik december 3-án a fogyatékos emberek világnapját.
Közös bemelegítés a futás előtt

-Amikor az a gondolat felmerült bennünk, hogy rendezzünk egy sportos napot, hiszen a fogyatékkal élőket el kell fogadni, empátiát kell feléjük mutatni, akkor felvettük a kapcsolatot Egyházi Andreával, a Pápai Tankerületi Központ igazgatójával, hogy az integráció hogyan tudna megvalósulni. Ekkor vetődött fel az az ötlet, hogy vonjuk be a városban tanuló középiskolás diákokat és együtt szervezzünk egy jó hangulatú sportos programot. Amikor az empátiáról beszélünk, azt a gyakorlati életben kell átélni. Ez a rendezvény kiválóan alkalmas erre, így a diákok testközelből élhetik át, hogyan lehet együtt egy kellemes napot eltölteni a fogyatékkal élőkkel - emelte ki az igazgató, aki hozzátette, intézményük évek óta nyitottként működik, folyamatosan jelen vannak a társadalom életében, fellépnek vásárokon, kulturális bemutatókon. A fogyatékkal élő emberek ugyanolyan értékesek, mint a többi embertársunk - fűzte hozzá.
A rendezvényt dr. Kovács Zoltán nyitotta meg

A program közös bemelegítéssel kezdődött, majd dr. Kovács Zoltán megfújta a sípot és elkezdődött a Mikulás-futás a Sportcsarnok körül.
A rendezvényt dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki mint mondta, december 3-án emlékezünk meg fogyatékkal élő embertársainkról. Köszönetét fejezte ki a szervezőknek és a támogatóknak, akik hozzájárultak a program sikeréhez. Mint mondta, a világon 650 millió olyan ember van, aki vagy születési rendellenességgel vagy balesetből adódóan fogyatékkal él. Mi, akik körülöttünk élünk, látjuk, hogy ez nem könnyű feladat, mindenkinek meg kell adni az esélyt, mintha nem lenne fogyatékossággal élő. Magyarországon 600 ezer ember él így, amely komoly feladatot ró a társadalomra. Ezért vannak különböző otthonok, akik ebben segítenek. 2006-ban készült el az a határozat, amit a parlament ratifikált, amely ezzel kapcsolatban tevékenységeket határoz meg. Az Európai Unió is adott ilyen feladatot az akadálymentesítésben, az egészségügyben, az oktatásban, hogy az esély ugyanaz legyen azoknak is, akik fogyatékkal élnek.
A sportnap vidám sorversennyel folytatódott, vegyes csapatokban. A nap zárásaként a Mikulás is ellátogatott a rendezvényre, aki megajándékozta a résztvevőket, majd az eredményhirdetés következett. A díjakat Unger Tamás alpolgármester és Horváthné Somogyi Ildikó, az ÉFOÉSZ Veszprém megyei elnöke adta át.
A programot Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója, Áldozó Tamás polgármester, Szijártó László Veszprémi-Főegyházmegyei Karitász igazgatója is támogatta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-10 22:31:39

Fotók a pálos nővérekről


ajánlott cikk főképe

2020-02-22 22:46:04

A. Tóth Sándor emlékére


ajánlott cikk főképe

2020-01-07 16:18:46

Bontják az ünnepi díszkivilágítást, elkezdődött a karácsonyi fenyők begyűjtése


ajánlott cikk főképe

2020-03-18 20:34:42

Nem végeznek szűrővizsgálatokat