Ringató foglalkozás Pápán


2010-05-27 17:39:39  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


Ringató foglalkozás Pápán  főképe
Ringató zenefoglalkozással várták ma délelőtt a 0-3 éves korosztályt és szüleiket a Hemoban.  Rábaközi Rita és Rompos Patrícia már évek óta az országos zenenevelési program foglalkozásvezetői. A zenetanárok a kodályi koncepcióra építik a fél órás programot, kizárólag élő zenével (a foglalkozásvezetők hangszeres játékával és énekével), énekes/mondókás ölbeli játékokkal mintát mutatnak a családoknak az otthoni zenei nevelésre. Fontosnak tartják, hogy spontán módon fejlődhessen a gyermekek zenei készsége, így nélkülözhetetlen, hogy a szülők és nagyszülők is értékes zenei ingerekkel vegyék körül a kicsiket. Az édesanyáknak hinniük kell abban, hogy gyermekük egészséges fejlődéséhez szükség van mondókázásra, éneklésre. Ringató foglalkozásokat országszerte közel 100 településen tartanak. Az országos program szakmai vezetője dr. Gállné Gróh Ilona, Forrai Katalin-díjas énektanár. Pápán első alkalommal szerveztek Ringató foglalkozást. Rábaközi Ritától megtudtuk, a játék tulajdonképpen indirekt tanítási módszer, főként az anyukáknak szól, megtanítja őket arra, hogyan játszanak, énekeljenek gyermekeikkel, s hogyan érintsék meg őket. A foglalkozás vezetője kiemelte, rendkívül fontos a szemkontaktus és az érintés.
A délelőtti találkozáskor a résztvevők abba is bepillantást kaptak, hogy a közös éneklés élménye, az együtt játszott gyerekjátékok mennyire megtöltik az ember lelkét.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-01 22:10:21

A bartókosok utcazenével ünnepeltek


ajánlott cikk főképe

2020-02-11 18:56:57

Újabb tajvani cég keresi a kapcsolatot városunkkal


ajánlott cikk főképe

2020-01-19 18:02:39

A holnap művészei


ajánlott cikk főképe

2019-11-27 11:56:00

Helyére került a város karácsonyfája