Járdafelújítás a Huszár lakótelepen


2018-12-04 21:14:21  | cikk: HuHa  | 


Járdafelújítás a Huszár lakótelepen főképe
Ezekben a hetekben megújul a Huszár lakótelep 1. számú épülete előtti járda. A régi betonos gyalogosfelület rendkívül rossz állapotban volt már, nemcsak a lakók, hanem a városrész önkormányzati képviselője, Bocskay László is kérte a probléma megoldását a Városgondnokságtól. A munkálatok a múlt héten megkezdődtek és várhatóan az év végére elkészülnek.Balesetveszélyes volt a járda az épület előtt, az itt élő időseknek sok gondot okozott

-Néhány évtizeddel ezelőtt itt betonos járdát építettek, ami mára nagyon rossz állapotba került. Az épületben élők többségében idősek, akiknek nagy problémát okozott a feltöredezett, kigödrösödött járdaszakasz - idézte fel az önkormányzati képviselő. Mint mondta, a lakók is kérték a gyalogosfelület megújítását, de ő is látta már korábban, hogy mielőbbi megoldásra van szükség a balesetek elkerülése érdekében.
Rádi Róbert ügyvezető, Bocskay László önkormányzati képviselő és Kincses László munkavezető a helyszínen egyeztetett a kivitelezésről

A probléma orvoslása a Városgondnokság hatáskörébe tartozott, mely a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. bízta meg a munka elvégzésével. A 110 négyzetméteres felújítandó felület részben az épület előtt futó járdát jelenti, részben a lépcsőházakból az úttestre vezető összekötő szakaszokat.
-A bontási munkák ma elkezdődtek, most szembesültünk vele, hogy az évek folyamán több réteg betonnal próbálták javítani a járda állapotát, így nagy mennyiségű beton feltörését kell elvégezni. Ezt holnap elszállítjuk, aztán kezdődik a murvázás, a szegélyezés, az apró zuzalék ágyazat elkészítése és a térkő lerakása - sorolta a munkafolyamat elemeit Rádi Róbert ügyvezető. Megtudtuk, ezen a területen nem a városban máshol használt térkővel dolgoznak, de a minősége ennek is ugyanolyan. Ha az időjárás engedi, az év végére végeznek a 2 millió forint értékű munka kivitelezésével.
Az épülethez futó bejárati szakaszok is megújulnak

Bocskay László elmondta, bár a munkavégzés kellemetlenségekkel jár a lakók számára, mindenki örül annak, hogy megújul a járda, a képviselő pedig bízik abban, hogy a jövőben tovább folytatódhat a járdafelújítás a Huszár lakótelepen.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-01 09:45:58

Egyházi Andrea: Minden intézményünk készen áll az érettségi vizsgák szabályos és biztonságos megtartására


ajánlott cikk főképe

2020-03-26 15:37:41

Több száz kilónyi gyümölcsöt vehetett át az MH Pápa Bázisrepülőtér


ajánlott cikk főképe

2020-01-30 22:29:50

"Mi dolgom a világban? Járd az utad, és megtudod!"


ajánlott cikk főképe

2020-02-08 22:47:22

Vidám farsang a jégpályán