Adventi koncert a Nagytemplomban


2018-12-04 21:51:18  | cikk: ha  | 


Adventi koncert a Nagytemplomban főképe

Hagyomány, hogy advent kezdetén a Nagytemplomban koncertet ad a templom kórusa, vendégművészek közreműködésével. 10 éve volt először ilyen hangverseny, idén jubilált a rendezvény, melyet Édes Lászlóné karnagy szervez meg évről évre. Sokan várják ezt az alkalmat, amit az is bizonyít, hogy vasárnap délután megteltek a barokk templom padjai.


A ráhangolódást kívánják segíteni minden esztendőben ezzel a koncerttel a Szent István vértanú nevét viselő templom kórusának tagjai. 10 évvel ezelőtt azért szervezték meg először az alkalmat, mert a kórus sokat gyakorolt, szolgált az ünnepi miséken, de szerettek volna énekükkel örömet szerezni a híveknek, érdeklődőknek egy adventi lélekemelő koncert keretében is. Mail József apát, plébános adventi gondolatai közt is szerepelt a várakozás, az ünnepi készülődés fontossága, de felhívta a figyelmet arra, hogy ne a csillogás, az ajándékok, az anyagi javak jelentsék a karácsonyt, hanem az egymás felé fordulás, az elcsendesedés időszaka legyen ez a négy hét és az ünnep. A készülődésre kiválóan alkalmas a zene, tette hozzá, mely szakrális elemként végigkíséri az emberiség történetét.


A koncert valóban szép élmény volt a gyönyörű és kiváló akusztikájú Nagytemplomban. A költők gondolatai és a felcsendülő zeneművek, többek közt Mozart, Bach, Rossini és Esterházy Pál darabjai, egységes műsorrá álltak össze. A templomi kórus mellett az alkalmon közreműködött Masszi Anna, Tompa Melinda, Takács László, Eisenbeck Ágota, Gönye Martin, Édes Ágnes és a Con Spirito Quartett.

Képek:


Címkék: koncert
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-05-15 22:09:34

Műsorváltozás a bérletben


ajánlott cikk főképe

2019-05-21 21:08:36

Dicsérjétek az Urat muzsikával! - Jótékonysági hangverseny a Ferences templomban


PÁPA időjárás