Szombaton Kék Advent


2018-12-05 21:45:19  | cikk: ha  | 


Szombaton Kék Advent főképe

A Gróf Esterházy Károly Múzeum idén is megszervezi Kék Advent elnevezésű programját. A helyszín ezúttal is a Kékfestő Múzeum, mely advent második hétvégéjén ismét az ünnepvárás, a készülődés otthona lesz. Dr. Nagy-L. István igazgató elmondta, hogy a rendezvénnyel minden korosztályt szeretnének megszólítani, december 8-án 15 és 19 óra között várják a látogatókat ingyenes programokkal.

A játszóház a rendezvény egész ideje alatt üzemel, a régi idők kuckójában a hajdani közösségépítő kukoricamorzsolás hangulatát idézik meg a múzeumban, népmesével, népdalokkal és természetesen kukoricamorzsolással. Hogy semmi ne menjen veszendőbe, a kézműves műhelyben kukoricacsutkából babát lehet készíteni, valamint papírbetlehemet is összeállíthatnak a kreatív látogatók. Szintén egész délután várja a családokat a nyomozós játék, melyben az eltévedt Mikulásnak segíthetnek megtalálni a helyes utat. Elkel a segítség a nagyszakállúnak, hisz a Kékfestő Múzeumba is oda kell találnia 16.45-re, ahol ajándékkal kedveskedik a vendégeknek.

Dr. Nagy-L. István igazgató ismertette a programot

De előtte még lesz egy kiállításmegnyitó, Ughy István jubileumi tárlatának köszöntése. Az alkalmon beszédet mond Unger tamás alpolgármester és László Péter, a múzeum korábbi igazgatója. A megnyitón a Bartók Béla AMI növendékei adnak műsort. S nemcsak a kiállításnak örülhetnek a résztvevők, hanem az új múzeumpedagógiai foglalkoztatóhelyiségnek is, melyet ezen a napon avatnak fel. A hátsó irodák összenyitásával alakították ki a termet, mely tárlatoknak és a különböző foglalkozásoknak ad majd otthont.

A rendezvény résztvevői kívánhatnak is, hisz lesz egy kívánságfa, melyre felkerülnek majd az óhajok - s remélhetőleg teljesülnek is. Ha valaki finom ételre vagy italra vágyik, az a kívánsága hamar teljesül, mert a múzeum dolgozói befűtik a kemcét és lesz sült kolbász és bundás kenyér, valamint forralt bor és meleg tea. Tehát Kék Advent december 8-án a Kékfestő Múzeumban. Az ingyenes rendezvényre szeretettel várnak mindenkit.

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
 Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-12-19 19:12:35

Téli ünnepek és népszokások a Nátuskerti oviban


ajánlott cikk főképe

2018-11-23 15:17:07

Sikeresek voltak az őszi programok a PVCNÖ szervezésben


ajánlott cikk főképe

2018-11-26 23:34:02

80 éves a Közgáz - megkezdődött az ünnepi hét


ajánlott cikk főképe

2018-12-14 22:29:33

Nagy fejlesztések, kisebb beruházási igények a közmeghallgatáson


PÁPA időjárás